Dăncilă şi ceasul de aur: E primit cadou de la soţul meu. Nu valorează mai mult de 5.000 de euro

(PNL)
Andrei Popescu
14.11.2019

Prezidenţiabilul PSD Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, după acuzaţia lansată de liderul PNL Florin Roman că ar fi omis din declaraţie de avere un ceas de 80.000 de lei, că respectivul ceas este un cadou de la soţul ei şi nu ar valora mai mult de 5.000 de euro.

Întrebată în legătură cu acuzaţia de fals în declaraţia de avere, şefa PSD a răspuns: “Este un ceas primit de la soţul meu. Vreau să vă spun un lucru, soţul meu nu ar fi alocat 20.000 de euro pentru un ceas. [Nu l-am inclus în declaraţia de avere – n.r.] pentru că nu depăşeşte 5.000 de euro”.

De asemenea, în momentul în care unul dintre reporteri a precizat că ceasul respectiv valorează totuşi peste 5.000 de euro, Dăncilă a negat acest lucru:

“Nu. Ceea ce am văzut eu că a dat un domn, care probabil din bună credinţă îl întreabă şi cât valorează casele lui Iohannis ca să arate că e imparţial, a pus un alt ceas. Nici nu seamănă ce am eu cu ce au pus ei în fotografia respectivă. O să aduc acest ceas să vi-l prezint”, a explicat fostul premier.

Declaraţiile Vioricăi Dăncilă vin în contextul în care, anterior, liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a acuzat-o pe şefa PSD că a “uitat” să treacă în declaraţia de avere un ceas de aur în valoare de peste 83.000 de lei, adică echivalentul a 119 pensii.

“Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Vasilica Dăncilă a încălcat legea prin faptul că a omis să treacă în declaraţia de avere ceasul Cartier Ballon Bleu, placat cu aur de 18 Karate. Valoarea de catalog a acestui ceas de lux, cu care doamna Dăncilă s-a afişat la conferinţa de presă a PSD, după alegeri, este de 83.678 lei. [...] În afara broşelor care au făcut deliciul presei, al cerceilor cu diamante, extrem de scumpi pentru un român care trăieşte din muncă cinstită, doamna Dăncilă nu s-a sfiit să-şi etaleze ceasul de lux, placat în aur”, a susţinut Roman.

În acelaşi timp, Roman a atenţionat-o pe Dăncilă, care a reuşit duminică să intre în turul doi al cursei pentru Cotroceni, că “falsul în declaraţii este o infracţiune prevăzută de Codul Penal”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor