Dăncilă: Se doreşte resetarea Partidului. Mi-am dat demisia / Ciolacu: Vreau să-i mulţumesc fostului nostru preşedinte

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

După un Comitet Executiv Naţional care a durat de la 18:30 până la miezul nopţii, Viorica Dăncilă şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al PSD, primind în schimb şefia organizaţiei de femei a social-democraţilor. Frâiele puterii au fost preluate, pe post de interimar, de Marcel Ciolacu, şeful Camerei Deputaţilor.

"După un CEX destul de îndelungat în care fiecare coleg şi-a spus opinia referitor la alegerile prezidenţiale dar şi la proiecţia pe care o avem pentru următoarea perioadă, cum putem ieşi mai întăriţi pentru a câştiga alegerile locale şi parlamentare. Am înţeles opinia colegilor noştri, faptul că se doreşte o resetare a partidului, faptul că trebuie cineva să îşi asume rezultatul alegerilor, nu este un moment de slăbiciune, este un moment de demnitate şi eu consider că a trebuit să îmi dau demisia din funcţia de preşedinte al PSD.

Este un gest pe care l-am făcut, un gest pe care l-am făcut pentru partid. Consider că am făcut tot ce mi-a stat în putinţă ca să obţinem un rezultat bun, ca să mobilizăm electoratul, dar acum, în urma discuţiilor am înţeles foarte bine că se doreşte o resetare a partidului şi că această resetare presupune o echipă care să preia conducerea partidului, presupune o altă viziune, un alt program. Şi vreau să le garantez colegilor mei că din această echipă - echipa care va acţiona pentru câştigarea următoarelor alegeri - va face parte şi Viorica Dăncilă. Mulţumesc!", a declarat Viorica Dăncilă.

La rândul său, noul şef al social-democraţilor Marcel Ciolacu a ţinut să îi mulţumească Vioricăi Dăncilă, pe care s-a grăbit să o numească "fostul nostru preşedinte".

"Eu, în primul rând, e normal, vreau să mulţumesc atât în numele meu dar şi la rugămintea şi în numele colegilor, toţi membrilor CEX, doamnei Viorica Dăncilă fostul nostru preşedinte. Aş vrea să vă spun înainte de toate, că este pentru prima dată când eu am participat la un CEx în care toţi liderii şi-au spus opinia şi aşa a fost condusă şedinţa de către doamna Viorica Dăncilă să se audă părerea la absolut toată lumea şi un CEx matur în care au fost discuţii pe fond, nu de formă. Cu toţii ne-am asumat multiplele greşeli pe care le-am făcut şi am ajuns la concluzia că trebuie o resetare a partidului şi nu făcut un măcel sau cum se aşteptau ca până acuma să pice capete. De fapt şi de drept nu a picat nici un capăt astăzi. Şi, iarăşi o premieră pentru PSD, fostul lider se regăseşte în echipa partidului ca şi preşedinte la doamne. Acolo unde doamna Dăncilă a fost preşedinte şi pe urmă premier", a precizat Marcel Ciolacu.

Noul lider PSD susţine că, după ce l-au propus colegii săi să preia şefia interimară a partidului, conform cutumei şi a statutului şi-a ales secretarul general, "cel care este garantul normalităţii într-un partid şi primul obiectiv care ne-au mandatat colegii este acela de a organiza congresul unde vor fi alegerile normale".

"Alături de Paul Stănescu au intrat toate cele cinci judeţe care au câştigat, conform principiului meritocraţiei, care au câştigat alegerile şi în al doilea tur de scrutin, aici mă refer la preşedintele de la Teleroman, de la Mehedinţi – domnul Georgescu Aladin, domnul Adrian Gâdea, domnul Mihai Weber de la Gorj şi domnul Nicolae Bădălau de la Giurgiu. De asemenea, în această conducere trebuie să fie şi o reprezentare regională. Sunt opt regiuni de dezvoltare a ţării şi în fiecare regiune s-au făcut propuneri şi judeţele din regiunile şi preşedinţii din regiunile respective au făcut propuneri pe care le-am supus la vot. Domnul Gabriel Zetea şi domnul Moldovan, domnul Gliga Vasile, domnul Nistor Laurenţiu, domnul Claudiu Manda, doamna Fedorovici, şi domnul Benea, Dan Nica, Pavel Marian, Gabriela Firea şi domnul Mutu Gabriel", a punctat Marcel Ciolacu.

În opinia noului şef PSD, este vorba despre "o echipa matură", "ne regăsim numai preşedinţi de organizaţii", iar mandatul este unul foarte clar: organizarea un congres ordinar.

"Asta înseamnă că vor fi declanşate în toate organizaţiile atât în toate judeţele de la fiecare comună cu reprezentanţi printr-o structură normală cum PSD o are tot timpul la dispoziţie şi întotdeauna a urmat-o. Garantul este domnul Paul Stănescu, secretarul general al acestei organizări şi categoric marea majoritate a colegilor au propus luna februarie pentru acest congres. Ca să faci alegeri într-un judeţ - ordinare, normale -, durează cel puţin o lună de zile şi să nu uităm că vin şi sărbătorile. Eu cred că este în primul rând un mandat şi o obligaţie pentru noi să o urmăm şi în februarie o să venim în faţa membrilor de partid şi a delegaţilor pentru alegerea unei conduceri legitime care să gestioneze în continuare alegerile locale şi alegerile generale care vor urma anul viitor", a afirmat Marcel Ciolacu.

Declaraţiile integrale în materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne