Dăncilă: România ar putea cere din nou portofoliul politicilor regionale

Viorica Dancila
Viorica Dancila (Epoch Times România)

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, sâmbătă, că România ar putea cere din nou portofoliul politicilor regionale, ţinând cont de faptul că mandatul Corinei Creţu nu a fost dus la termen. Lidera PSD a mai precizat că a înţeles că "ar fi de preferat un comisar femeie, pentru că am obţine un portofoliu mult mai important".

"Nu am dus până la final mandatul pe politici regionale, deci am putea să solicităm încă o dată acest portofoliu deosebit de important. Deci nu am încercat să mai am o nouă discuţie. Am luat act de acest lucru şi, bineînţeles, pe urmă încep negocierile pentru noul comisar, noul portofoliu. Eu cred că trebuie să luptăm pentru un portofoliu important, să nu repetăm greşeala pe care am făcut-o atunci când am preluat preşedinţia rotativă pentru că tot am vorbit de aspect şi să spunem că nu avem încredere că vom obţine un potofoliu important. Eu cred că trebuie să facem toate demersurile şi să obţinem un portofoliu important. Cred că pentru România un portofoliu precum Energia, Transporturile, Mediul ar însemna foarte mult", a declarat Viorica Dăncilă, potrivit digi24.ro

Premierul a mai acuzat că statele din Europa Centrală şi Europa de Est nu sunt implicate foarte mult în conducerea instituţiilor europene.

"Cred că ar fi un act de normalitate măcar pentru Europa Centrală şi Europa de Est să avem portofolii mult mai puternice", a completat Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă România se gândeşte la o funcţie de vicepreşedinte, Viorica Dăncilă a precizat că va încerca să negocieze tot ce e posibil pentru România.

Menţionăm că România l-a propus pe Ioan Mircea Paşcu pentru preluarea mandatului Corinei Creţu, fost comisar pentru politici regionale, devenită deputat în Parlamentul European.

Şedinţa de audiere de joi a lui Ioan Mircea Paşcu în Conferinţa Preşedinţilor de Comisii Parlamentare a fost amânată deoarece unul dintre forurile legislative nu are încă preşedinte ales, au declarat surse europene, pentru MEDIAFAX.