Dăncilă, nou atac la Iohannis. Îl acuză de ipocrizie şi oportunism politic

Claudiu Manda si Viorica Dancila
Claudiu Manda si Viorica Dancila (Epoch Times România)

Prezidenţiabila PSD-ului Viorica Dăncilă îl acuză pe Klaus Iohannis de ipocrizie şi oportunism politic, reproşându-i acestuia că ţine discursuri anti PSD în condiţiile în care Forumul Democrat al Germanilor din România a semnat un protocol cu guvernul Năstase şi în care actualul preşedinte ar fi acceptat în 2009 să fie propunerea de premier a lui Mircea Geoană.

"Despre ipocrizie (sau oportunism politic):

Cum se potriveşte retorica anti-PSD cu semnarea unui protocol de susţinere a Guvernului Năstase? Sau cu acceptul de a fi propunerea domnului Geoană de premier şi de a-l susţine cu toate forţele în campania din 2009?", scrie, pe Facebook, Viorica Dăncilă.

Postarea Vioricăi Dăncilă vine la scurt timp după ce fostul premier Adrian Năstase a susţinut pe pe blogul său că în perioada în care era primar, Iohannis a "supt" serios de la PSD-ul pe care acum îl demonizează. A. Năstase aminteşte că formaţiunea pe care a condus-o a semnat un protocol cu Forumul Democrat al Germanilor, la dorinţa expresă a lui Iohannis, pe atunci "primar care, în Consiliul municipal Sibiu, nu avea majoritatea şi dorea ca majoritatea formată din consilierii PSD să-i susţină anumite proiecte !! Lucru care s-a şi întâmplat !".

"S-au realizat, în parteneriat, proiecte importante care au pus în mod hotărâtor bazele dezvoltării remarcabile a Sibiului în perioada următoare! (...) Iohannis a fost însă profitorul acestor realizări, obţinute cu sprijinul financiar, masiv, al PSD. Şi este cel care acum consideră că PSD a fost 'catastrofal' pentru România!", scrie Năstase.