Daea promovează oaia la un nou nivel. O face shaorma!

Petre Daea
Petre Daea (Florin Chirila/Epoch Times)
Loredana Diacu
08.12.2017

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, duce programul "Alege Oaia", mai departe. Următorul "nivel" în cadrul acestui program menit să stimuleze consumul de carne de ovine va fi apariţia pe piaţă a shaormei de oaie şi lansare de meniuri în cadrul unei reţele de restaurante. De asemenea, în România vor fi deschise magazine în care se vândă astfel de produse.

"Am pornit un program, 'Alege oaia', pentru a stimula consumul de carne de oaie. El are două axe: vrem să popularizăm în toată ţara pe tiparul pe care l-aţi văzut în capitalele de judeţe şi să începem să realizăm şi infrastructura necesară, adică să deschidem magazine care să vândă aceste produse, în aşa fel încât consumatorul să le găsească, şi să stimulăm astfel introducerea cărnii de oaie în restaurante. Vă vom invita, în baza acestui program pe care îl avem, la trei evenimente, iar unul va fi la o şcoală de bucătari, unde facem nişte meniuri din carne de oaie. Va fi o lecţie deschisă la care vă invităm. O a doua lecţie: un procesator o să pregătească o shaorma din carne de oaie şi să sperăm că vom găsi şi ingredientele necesare pentru a vedea că acest produs se poate valorifica, fiind extrem de valoros", a declarat Daea, citat de Agerpres.

Petre Daea a mai precizat că o reţea de restaurante va prezenta în perioada următoare şi câteva meniuri din carne de oaie, toate acestea urmând să fie făcute într-un concept unitar.

"Va fi şi o masă deschisă cu dvs. - presa - pentru că o reţea de restaurante va prezenta în perioada următoare şi câteva meniuri din carne de oaie. Toate acestea se fac într-un concept unitar, nu se fac la întâmplare şi sperăm că anul viitor vom găsi în Bucureşti magazine şi unităţi de comercializare speciale pentru carnea de oaie şi produsele din carne de oaie. De asemenea, vreau să vă informez, nu dau nume, dar două supermarketuri au deja pe rafturi carne de oaie pregătită şi ambalată", a subliniat şeful MADR.

Ministrul a mai adăugat că toate produsele româneşti vor fi promovate, nu numai carnea de oaie şi lâna, ci şi carnea de porc şi de pui, sau mierea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor