Cutremur puternic în Filipine cu magnitudine de 6,8 grade

Epicentrul a fost situat în apropierea populatului oraş Davao, la o adâncime de aproximativ treizeci de kilometri. După primul cutremur au fost înregistrate două seisme, cu magnitudine de 5 grade.
Cutremur în Filipine, 15 decembrie 2019
Cutremur în Filipine, 15 decembrie 2019 (screenshot tramite foto twitter)

Un cutremur puternic cu magnitudine de 6,8 grade a lovit partea meridională a Filipinelor la ora locală 14:11. Institutul Sismologic din SUA raportează că epicentrul este situat la o adâncime de aproximativ treizeci de kilometri nord-vest de oraşul Padada, în provincia Davao del Sur.

Seismul a lovit în principal insula Mindanao, aceeaşi zonă afectată de mai multe cutremure în luna octombrie. Seismul, de origine tectonică, ar putea declanşa mai multe replici şi ar fi provocat victime şi pagube. Pentru moment nu ar exista pericol de tsunami.

Primul cutremur cu magnitudinea de 6,8 grade, conform rapoartelor Institutului Seismologic din SUA, a fost urmat de încă două: unul de magnitudine 5 grade cu epicentrul la o adâncime de 10,8 km la ora locală 14:32, care a lovit o zonă situată la 2 km nord-est de Kiblawan şi altul de magnitudine 5,7 grade cu epicentrul la 10 km adâncime la ora locală 15:09, care a lovit o zonă situată la 9 km sud-vest de Sulop.

Persoane diferite au postat fotografii şi clipuri video realizate în timpul cutremurului pe reţelele de socializare.