Cutremur cu magnitudine de 6,4 în Taiwan: 2 victime, 100 de răniţi şi un hotel prăbuşit

Cutremur cu magnitudine de 6.4 în Taiwan
Cutremur cu magnitudine de 6.4 în Taiwan (captură foto)

Un cutremur cu magnitudinea de 6,4, ce a avut loc în aproapierea oraşului Hualien din Taiwan marţi, potrivit USGS - sistemul de supraveghere a activităţii geologice al SUA -, s-a soldat cu doi morţi şi a cauzat prăbuşirea mai multor clădiri.

Cutremurul a fost urmat de un număr de replici, dar nu a existat nicio avertizare de tsunami. Oficialii au declarat că două persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 100 au fost rănite.

Hualien este o destinaţie turistică populară pe coasta de est a Taiwanului şi este situat la aproximativ 120 km sud de capitala Taipei, având o populaţie de circa 100.000 de persoane.

Printre clădirile afectate de cutremur a fost hotelul Marshal din Hualien, unde trei persoane au fost prinse în interior, potrivit declaraţiilor oficiale.

Alte patru clădiri, inclusiv două hoteluri şi un spital militar, s-au înclinat în timpul cutremurului din Hualien.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință