Un cutremur de magnitudinea 7,8 zguduie ţările din Caraibe

Cutremur
Cutremur (accuweather.com)

Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite ale Americii (United States Geological Survey/USGS) a raportat că un cutremur intens de 7,8 grade pe scara Richter a zguduit marţi regiunea Caraibelor, unde a fost emisă alertă de tsunami.

Cutremurul, care afectează în principal ţările din America Centrală, în special Honduras, a fost înregistrat la ora 20:50 (ora locală). Epicentrul se află la aproximativ 200 kilometri nord de Barrapatuca, în nord-vestul ţării, şi la 36 kilometri de Insulele Swan.

Până în prezent, autorităţile nu au dat detalii cu privire la pagubele provocate de seism, care a fost simţit, de asemenea, în Costa Rica, Guatemala, Panama, Belize şi El Salvador, potrivit publicaţiei locale El Heraldo.

Avertizare de tsunami

În Costa Rica, cutremurul a fost detectat cu o intensitate de 4,7 grade pe scara Richter, la o adâncime de trei kilometri. Centrul de Alertă pentru tsunami din Pacific a semnalat faptul că avertizarea de tsunami s-a extins în Puerto Rico, Insulele Virgine, Mexic, Jamaica şi Insulele Cayman, unde valurile ar putea ajunge la un metru înălţime.

Coordonatorul naţional guatemalez pentru reducerea efectelor dezastrelor a explicat că, în ceea ce priveşte ţara, epicentrul cutremurului s-a aflat la 606 kilometri de departamentul Izabal, din nordul ţării. Cutremurul a avut un impact deosebit asupra departamentelor salvadoriene de Usulutan, San Miguel şi La Union precum şi în San Vicente, La Paz, San Salvador şi La Libertad.

În Mexic, cutremurul a fost perceput în principal în statul Quintana Rosego şi împrejurimile sale, după cum a raportat Serviciul Naţional de Seismologie.

Mai multe informaţii: Accuweather, Reuters

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință