Un cutremur de magnitudinea 7,8 zguduie ţările din Caraibe

Cutremur
Cutremur (accuweather.com)

Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite ale Americii (United States Geological Survey/USGS) a raportat că un cutremur intens de 7,8 grade pe scara Richter a zguduit marţi regiunea Caraibelor, unde a fost emisă alertă de tsunami.

Cutremurul, care afectează în principal ţările din America Centrală, în special Honduras, a fost înregistrat la ora 20:50 (ora locală). Epicentrul se află la aproximativ 200 kilometri nord de Barrapatuca, în nord-vestul ţării, şi la 36 kilometri de Insulele Swan.

Până în prezent, autorităţile nu au dat detalii cu privire la pagubele provocate de seism, care a fost simţit, de asemenea, în Costa Rica, Guatemala, Panama, Belize şi El Salvador, potrivit publicaţiei locale El Heraldo.

Avertizare de tsunami

În Costa Rica, cutremurul a fost detectat cu o intensitate de 4,7 grade pe scara Richter, la o adâncime de trei kilometri. Centrul de Alertă pentru tsunami din Pacific a semnalat faptul că avertizarea de tsunami s-a extins în Puerto Rico, Insulele Virgine, Mexic, Jamaica şi Insulele Cayman, unde valurile ar putea ajunge la un metru înălţime.

Coordonatorul naţional guatemalez pentru reducerea efectelor dezastrelor a explicat că, în ceea ce priveşte ţara, epicentrul cutremurului s-a aflat la 606 kilometri de departamentul Izabal, din nordul ţării. Cutremurul a avut un impact deosebit asupra departamentelor salvadoriene de Usulutan, San Miguel şi La Union precum şi în San Vicente, La Paz, San Salvador şi La Libertad.

În Mexic, cutremurul a fost perceput în principal în statul Quintana Rosego şi împrejurimile sale, după cum a raportat Serviciul Naţional de Seismologie.

Mai multe informaţii: Accuweather, Reuters

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură