Curtea de Apel o exclude pe Inna Popenco din cursa electorală

Inna Popenco la deschiderea improvizată a magazinului social în mun.Chişinău.
Inna Popenco la deschiderea improvizată a magazinului social în mun.Chişinău. (facebook.com)

Curtea de Apel Chişinău a admis, pe 21 octombrie, solicitarea Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a anula hotărârea cu privire la înregistrarea Innei Popenco în calitate de candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, desemnat de către partidul lui Ilan Şor, Mişcarea Social-Politică „Ravnopravie”, pe motiv că în acţiunile ei a existat o tentativă de corupere a alegătorilor.

„Catalogăm acţiunile CEC şi ale instituţiilor de judecată ca represiune împotriva noastră în calitate de candidaţi la alegeri. Motivul acuzaţiilor este absolut inventat. Magazinele sociale pentru pensionari – este un program care de mai bine de un an se dezvoltă deja în Orhei.

Ne-am convins încă odată că în Moldova nu este democraţie, iar politicienii şi-au pierdut cu totul conştiinţa. Noi vom contesta decizia de astăzi a Curţii de Apel la Curtea Supremă de Justiţie”, a scris Inna Popenco pe pagina sa de Facebook, ca urmare a hotărârii instanţei de judecată.

Amintim că Silvia Radu, candidatul independent la funcţia de şef de stat, a acuzat-o pe Inna Popenco şi reprezentanţii săi că au desfăşurat o acţiune electorală în sectorul Râşcani al capitalei, unde a oferit alegătorilor cartele de reducere pentru un magazin social ce urmează a fi deschis în curând. În acest sens, Radu a depus o sesizare la CEC, care a fost admisă.

La 20 octombrie, CEC a solicitat Curţii de Apel Chişinău să o excludă pe Inna Popenco, candidatul partidului lui Ilan Şor din cursa electorală motivând cu faptul că ea a fost prezentă la înmânarea cardurilor de reducere pentru procurarea produselor de la un magazin social, iar evenimentul a fost însoţit de mai multe bannere electorale şi de informaţii ce o vizează direct pe Inna Popenco. Totodată, Popenco ar fi folosit mijloace băneşti nedeclarate şi ar fi beneficiat neregulamentar şi de susţinerea Asociaţiei Obşteşti „Pentru Orhei”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe