Andrei Năstase s-a retras oficial din cursa prezidenţială

Andrei Năstase s-a prezentat vineri la Comisia Electorală Centrală pentru a-şi anunţa decizia de a se retrage oficial din cursa prezidenţială în favoarea candidatului unic Maia Sandu, menţionând că doar astfel poporul va scăpa de corupţie şi oligarhie.
Andrei Năstase şi Maia Sandu
Andrei Năstase şi Maia Sandu (PPPDA)

Preşedintele Partidului „Platforma Demnitate şi Adevăr” (PPPDA), Andrei Năstase, s-a retras oficial din cursa prezidenţială, realizând astfel angajamentul de a susţine candidatul unic desemnat al partidelor democratice antioligarhice, la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat remis Epoch Times, demersul oficial a fost depus vineri, 21 octombrie, la Comisia Electorală Centrală. Astfel, la prezidenţialele din 30 octombrie, Platforma Demnitate şi Adevăr, Partidul Acţiune şi Solidaritate şi celelalte forţe antioligarhice vor fi reprezentate de candidatul Maia Sandu.

În pofida tuturor speculaţiilor lansate în spaţiul public de candidaţii puterii şi presa afiliată, Andrei Năstase a demonstrat că este om al cuvântului, un politician de factură nouă, pentru care interesul naţional prevalează celui personal sau de partid”, se arată în comunicat.

Membrii PPPDA consideră că prin retragerea din cursă şi implicarea activă în susţinerea candidatului comun, Andrei Năstase a făcut un pas spre consolidarea segmentului antioligarhic. Astfel fiind posibilă micşorarea probabilităţii admiterii accederii în turul doi de scrutin a reprezentantului puterii, precum şi obţinerea victoriei în faţa candidatului aşa-zisei opoziţii geopolitice.

Reprezentanţii unei delegaţii a Parlamentului European, aflaţi la Chişinău în vederea monitorizării campaniei electorale şi a alegerilor, au menţionat, de asemenea că Andrei Năstase „prin acţiunea pe care a întreprins-o, a demonstrat că pune valoare mult mai mare pe ambiţiile statului decât pe cele personale”, ţinând chiar să-l felicite, încurajeze şi să-i mulţumească „pentru pasul pe care l-a făcut dlui în favoarea candidatului Maia Sandu”.

Andrei Năstase a subliniat necesitatea mobilizării maxime a cetăţenilor pentru a opri debandada politică, pe care actuala guvernare o numeşte în cel mai cinic mod stabilitate

Şansa istorică de a pune capăt dezmăţului şi a începe demolarea sistemului corupt nu poate fi ratată. Această şansă a fost obţinută de cetăţeni prin proteste şi presiuni, ea trebuie valorificată pe deplin şi nu dăruită prin vot guvernării mafiote sau complicilor săi, legiferând astfel un regim criminal, antipopular. Unindu-ne eforturile şi energiile, vom reuşi să dăm o lovitură imbatabilă forţelor oligarhice care au capturat statul, vom reuşi să ne luăm ţara înapoi, aşa cum a decis Marea Adunare Naţională la 6 septembrie 2015”, a declarat Andrei Năstase.

Totodată, liderul PPPDA, a ţinut să precizeze că Maia Sandu „este reprezentantul antisistem al poporului care va lupta cu adevărat pentru oameni inclusiv cu susţinerea celor mai mari cancelarii europene şi a partenerilor de dezvoltare. Votând Maia Sandu, votăm împotriva sistemului criminal care ne-a capturat ţara şi viitorul, votăm împotriva sărăciei, corupţiei şi oligarhiei. Scoaterea preşedinţiei din captivitate este un prim pas cu demnitate şi adevăr de reîntoarcere a Moldovei la normalitate”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe