Cum se spală părul? Un hair-stylist celebru răspunde

Christophe Robin, celebru hair-stylist, explică modul în care puteţi avea un păr asemănător celebrităţilor. Micile secrete relatate de expert: nu pieptănaţi părul umed şi folosiţi un ulei înainte de şamponare
Catherine Deneuve şi Cristophe Robin
Catherine Deneuve şi Cristophe Robin (nymag.com)

Există un gest de frumuseţe pe care multe femei îl fac aproape zilnic: spălatul părului. Îngrijirea şi ordonarea acestuia este sinonim cu o prezenţă frumoasă şi un semn distinct de îngrijire personală. Dar aceasta nu înseamnă că aceste gesturi zilnice sunt întotdeauna făcute în mod corect: „Cum se spală părul?” este întrebarea cea mai frecventă adresată celebrului hair-stylist Christophe Robin, care, după succesul salonului său de coafură din Paris, a deschis un atelier temporar la New York. Această cerere continuă din partea clienţilor săi l-a determinat pe Robin - care se ocupă de părul celebrităţilor precum Catherine Deneuve şi Tilda Swinton - să înţeleagă cât de multă confuzie există în acest domeniu.

Iată câteva secrete de îngrijire a părului dezvăluite de Christophe Robin:

Părul se piaptănă uscat

Nu este recomandată pieptănarea părului ud, deoarece se riscă deteriorarea acestuia: „În primul rând se alege o perie de calitate”, spune Robin şi este recomandat pieptănatul începând de la vârfuri. Apoi, în al doilea moment, se începe de la rădăcină pentru a finaliza acest moment de beauty. „Nu ar trebui utilizat niciodată un pieptăn pe părul umed”, a declarat hair-stylistul „este foarte stresant pentru acesta”.

Aplicarea unui ulei

Înainte de şamponare, Robin recomandă să se aplice un ulei de origine vegetală pe vârfului părului după care se perie pe toată lungimea, pentru a distribui produsul omogen. În atelierul său, el alege unul de lavandă „dar este destul de bun şi uleiul de migdale sau de argan“. Trebuie lăsat timp de 15 minute.

Şamponul adecvat

Fiecare tip de păr ar trebui spălat cu şamponul adecvat: „Părul colorat nu ar trebui să fie tratat cu produse care conţin sulfat, care sunt de fapt mai potrivite pentru părul gras”. Este suficientă doar o lingură de şampon pentru întregul cap şi, pentru cine doreşte un efect de volum asupra coafurii finale, Robin recomandă aplicarea acestuia cu capul în jos.

Limpezirea corectă

Limpezirea părului este fundamentală. „Aceasta este într-adevăr o mare problemă”, spune Robin „deoarece femeile nu îşi iau suficient timp pentru acest pas foarte important. Părul trebuie să rămână fără o urmă de şampon”.

Balsamul

Dacă decideţi să aplicaţi un balsam, este bine să-l concentraţi doar pe vârfurile părului. Robin recomandă o mască hidratantă (o dată pe săptămână) pentru a contracara fragilitatea părului şi a da strălucire culorii acestuia.

Înainte de uscare

„Înainte de uscarea părului este bine să fie tamponat cu un prosop. Tamponat dar niciodată frecat” spune expertul. Faceţi-o cu capul în jos, astfel apa este îndepărtată mai repede.

Spălat pe cap de două ori pe săptămână

„Femeile nu ar trebui să se spele pe cap mai mult de două ori pe săptămână”, spune Robin. Pentru cei care fac sport expertul recomandă o soluţie care conţine oţet, de aplicat la rădăcină.

Secretul lămâii

Robin este cel care, acum 20 de ani, a creat şi brevetat o mască pentru tratamentul părului, o linie de produse care îi poartă numele. Secretul? „Extract şi lămâi organice netratate care curăţă pielea capului şi dă strălucire părului”. Se aplică o dată pe săptămână.