Cum s-a transformat Arctica în circa 100 de ani din cauza schimbărilor climatice (foto)

Unul dintre locurile cele mai enigmatice se topeşte şi fotografiile prezentate în acest articol reflectă în mod clar pagubele imense provocate în aproximativ 100 de ani.
Deşert polar în Arctica.
Deşert polar în Arctica. (GettyImages (M. Santini)

Gheaţa regiunii arctice începe să dispară. Acest dezgheţ despre care se vorbeşte de mult timp a înregistrat un nou record îngrijorător al doilea an consecutiv, ceea ce ar putea face ca gheaţa şi zăpada din Arctica - această regiune a Pământului care cuprinde tot ceea ce se găseşte în jurul Polului Nord şi se află la nord de Cercul Arctic - să rămână doar o simplă amintire.

Fotojurnalistul Christian Åslund foloseşte o serie de fotografii pentru a promova campania #MyClimateAction

Greenpeace a desfăşurat o campanie cu scopul de a împiedica acest dezastru şi, printre alte eforturi uimitoare, colaboratorul şi fotojurnalistul Christian Åslund a decis să colecteze fotografii din Svalbard, Norvegia, şi să le compare cu cele efectuate, pe acelaşi amplasament, în anul 2002. În circa 100 de ani activităţile petroliere din regiune au ajuns să schimbe complet această regiune. Este deci vital ca aceste companii care extrag petrol să se confrunte cu un proces echitabil în acest sens. Vă recomandăm să vizionaţi aceste imagini, sunt într-adevar şocante.