Cuc ameninţă că depune plângere penală împotriva fostei şefe TAROM care l-a dat pe mâna procurorilor

Razvan Cuc(Ministrul Transporturilor),
Razvan Cuc(Ministrul Transporturilor), (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul demisionar al Transporturilor, Răzvan Cuc, a ameninţat, luni, pe pagina sa de socializare, că va depune o plângere penală împotriva fostei şefe Tarom Mădălina Mezei. Aceasta l-a dat practic pe mâna procurorilor DNA, acuzându-l public că a făcut presiuni asupra ei să ţină câteva avioane la sol în ziua moţiunii de cenzură cu scopul de a-i împiedica pe unii parlamentari să ajungă la vot. Totodată, Cuc o acuză pe Mezei de “nepotism, interese personale şi lipsă totală de implicare managerială”.

“Îi solicit public doamnei Mezei să renunţe la a mai invoca fie Ministerul Transporturilor fie societatea Tarom în retorica domniei sale aservită unor interese de campanie. Îi pot înţelege doamnei Mezei devotamentul pentru linii politice diferite de cele ale mele, dar o somez să înceteze a mai târî structuri ale statului român în aceste declaraţii. Cât despre presupusa mea ‘bătaie de joc’ în legătură cu ‘cariera şi profesia Domniei sale’, îi reamintesc doamnei Mezei că i-am dat numeroase şanse să se afirme în calitate de director general al Tarom, însă rezultatele dezastruoase vorbesc de la sine. Nepotismul, interesele personale şi lipsa totală de implicare managerială sunt chestiuni deja de notorietate publică în ceea ce o priveşte”, a afirmat Cuc.

Ministrul social-democrat a ameninţat că se va consulta cu avocaţii săi pentru a formula plângere penală împotriva fostei şefe a TAROM.

“De astăzi înainte, cetăţeanul Răzvan Cuc va aborda această chestiune, prin raportare la instituţiile abilitate ale statului. După consultarea cu avocaţii mei, în lumina dezvăluirilor nereale din spaţiul public ale numitei Mezei Mădălina, dar şi pe baza celor afirmate de către aceasta în faţa organelor judiciare, analizez posibilitatea legală de a formula o plângere penală pentru infracţiunea de ‘inducere în eroare a organelor judiciare’ prev. de art. 268 Cod penal”, a anunţat Răzvan Cuc.

Reamintim, în acest context, că Mezei a afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă, că ministrul Cuc a chemat-o la el în birou cu două zile înainte de moţiune pentru a-i cere să ţină la sol câteva avioane în ziua votului crucial pentru PSD, însă Mezei a refuzat pentru că "nu suntem stăpâni de sclavi". Ulterior, Mezei a fost demisă de la conducerea TAROM. Între timp, DNA a deschis dosar penal şi a început audierile.

Mădălina Mezei fusese numită la şefia TAROM abia în iunie anul acesta, tot de Cuc, şi anterior a fost reprezentantul companiei la Bruxelles.