Cu susţinerea PNL, ministrul Pivniceru ar putea ajunge la Curtea Constituţională

Mona Pivniceru (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Liviu Şerbănescu
13.03.2013

În cadrul unei emisiuni TV, transmisă în direct marţi seară, Mona Pivniceru a confirmat că ar putea pleca de la conducerea Ministerului Justiţiei, în favoarea unui post de judecător la Curtea Constituţională (CC), cu susţinerea PNL. Ministrul a evitat însă să dea un răspuns ferm privind alegerea pe care o va face în acest context.

După ce a fost întrebată despre susţinerea sa pentru CC de către PNL, Pivniceru a răspuns: "În ceea ce mă priveşte, este adevărat", a spus.

Pivniceru a mai precizat la Antena 3 că ar atrage-o un post de judecător la CC, pentru că vocaţia ei "de origine este cea de judecător", fără a da însă un răspuns ferm cu privire la plecarea de la conducerea ministerului.

Alegerea pe care o va face va depinde de "un complex foarte important de factori" şi că opţiunea care "va triumfa" va fi "cea care este cea mai aproape de structura" ei, a mai declarat Mona Pivniceru.

Unul dintre lucrurile care ar putea-o determina să rămână la conducerea Ministerului Justiţiei este să numească şefii Parchetului General şi DNA, a precizat ministrul.

Alte păreri la vârf

Tot marţi, preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat anterior că ministrul Mona Pivniceru este susţinută la Ministerul Justiţiei până i se va încheia mandatul, însă poate reprezenta "o formulă" şi pentru Curtea Constituţională, fiind luată în considerare experienţa sa de magistrat.

După ce a fost întrebat de jurnalişti despre posibilitatea ca Mona Pivniceru să părăsească Guvernul - în condiţiile în care va fi votată de Senat pentru un mandat de nouă ani ca judecător la Curtea Constituţională - premierul Victor Ponta a precizat marţi:

"Evident că, dacă va fi votată judecător la Curte, sigur că doamna Pivniceru va pleca din Guvern".

Cu o zi înainte, preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că i-ar mulţumi lui Dumnezeu ca Mona Pivniceru să fie numită în CC, pentru că premierul şi-ar putea asuma, astfel, ca interimar la Justiţie, propuneri pentru funcţiile de şefi ai Parchetului General şi DNA.

Într-o şedinţă desfăşurată luni, conducerea Camerei Deputaţilor a decis ca plenul să numească până pe 30 martie un nou judecător la Curtea Constituţională, în locul Aspaziei Cojocaru al cărui mandat se încheie în 8 iunie, a anunţat secretarul Camerei Niculae Mircovici.

Niculae Mircovici a mai precizat că Biroul Permanent a luat în discuţie şi celelalte cazuri de încetare a mandatului, respectiv ale lui Ion Predescu, numit la propunerea Senatului, şi Acsinte Gaspar, numit la propunerea Preşedinţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor