Procedura de selecţie a procurorilor-şefi, declanşată grabnic de Mona Pivniceru

Mona Pivniceru la CSM
Mona Pivniceru la CSM (Epoch Times România)

Procedura de selecţie pentru nominalizarea unor candidaţi la şefia parchetului instanţei supreme şi cea a DNA, a fost lansată din nou miercuri de către ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru.

Mona Pivniceru le-a transmis magistraţilor cu funcţii de conducere din Ministerul Public invitaţia de a-i comunica până pe 25 februarie, ora 10.00, numele a unul până la trei procurori care ar putea candida în opinia acestora pentru ocuparea uneia dintre funcţiile menţionate, relevă un comunicat al Ministerului Justiţiei.

Este necesară începerea procedurii pentru ocuparea funcţiei de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, mandatul domnului procuror Codruţ Olaru urmând să expire la data de 25 martie 2013, se mai precizează în document.

„Invitaţia a fost adresată prim-adjunctului procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorilor şefi ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, procurorilor generali ai parchetelor de pe lângă curţile de apel, procurorilor şefi ai serviciilor teritoriale ale DNA şi DIICOT. După primirea propunerilor, ministrul Justiţiei va purta discuţii cu fiecare dintre procurorii nominalizaţi, pentru a-i determina să se înscrie în procedura de selecţie”, se mai subliniază în comunicat.

Propunerile privind numirile lui Tiberiu-Mihail Niţu şi Ioan Irimie în funcţiile de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi, respectiv, de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), trimise de Mona Pivniceru, au fost respinse la data de 18 ianuarie de către preşedintele Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne