Cristina Pocora se retrage din funcţia de purtător de cuvânt al PNL

Cristina Pocora, purtător de cuvânt PNL (Epoch Times România)
Flori Mladin
04.07.2014

Cristina Pocora, purtătorul de cuvânt al PNL, a anunţat vineri că se va retrage din această funcţie în urma rezultatelor obţinute la alegerile interne din cadrul Congresului Extraordinar desfăşurat în 28-29 iunie.

Pocora a scris pe blogul personal că, de la Congresul PNL, pentru Partidul Naţional Liberal va începe o nouă etapă odată cu alegerea ca preşedinte al PNL a lui Klaus Iohannis şi alegerea unei echipe de conducere, PNL devenind mai puternic.

"Este meritul fostului nostru preşedinte, dl Crin Antonescu, că a facilitat Congresul PNL, această radiografie extrem de necesară a partidului, prin demisia de onoare dată ca urmare a neatingerii pragului de 20% fixat ca obiectiv pentru alegerile europarlamentare, dar, în egală măsură, şi a noului preşedinte al PNL, dl Klaus Iohannis, care a deschis competiţia internă şi a reuşit ca astăzi să fie în fruntea unui partid unit şi solidar în obiectivul curajos ca PNL să dea, în acest an, primul preşedinte liberal al României", a notat Pocora.

Aceasta asigură că în continuare se va implica total pentru a împlini dezideratul fiecărui membru sau simpatizant liberal de a avea ca preşedinte al ţării în următorul mandat un liberal.

Cristina Pocora arată că un motiv suplimentar care o obligă la această atitudine este faptul că a primit numai 447 de voturi la Congres pentru candidatura la postul de vicepreşedinte al partidului.

Totodată, liberala îşi asumă nereuşita personală în aceste alegeri interne. "Faptul că nu am primit sprijinul majoritar al colegilor pentru obiectivul propus este de natură, în percepţia mea, să genereze pe viitor o posibilă lipsă de legitimitate a coordonatorului Departamentului de Comunicare al PNL şi a Purtătorului de cuvânt. De aceea, pentru a evita o astfel de situaţie cred că este de datoria mea şi un gest necesar de decenţă să mă retrag din aceste funcţii", a precizat Pocora.

Este de datoria mea şi un gest necesar de decenţă să mă retrag din aceste funcţii

Fostul purtător de cuvânt arată că a fost o mare onoare să vorbească în numele unui partid-instituţie, aşa cum este Partidul Naţional Liberal, şi le mulţumeşte tuturor colegilor pentru încrederea acordată şi sprijinul constant.

Cristina Pocora îl asigură pe preşedintele PNL, Klaus Iohannis, şi pe toţi colegii că, indiferent de poziţia ocupată în partid, va munci la fel de mult şi va rămâne la fel de implicată în construcţia celui mai puternic Partid Naţional Liberal de după Revoluţie, a mai scris aceasta pe blog.

Conform unor surse, funcţia de purtător de cuvânt al PNL ar putea fi preluată de deputata Alina Gorghiu, vicepreşedinte al partidului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor