Cristiana Anghel: Iohannis nu trebuie să participe la bilanţul CSM. Are procese pe rol

Prezenţa lui Klaus Iohannis la şedinţa de bilanţ a Consiliului Superior al Magistraturii reprezintă "o sfidare a justiţiei" în condiţiile în care preşedintele are procese pe rol, susţine senatoarea ALDE Cristiana Anghel.
Cristiana Anghel
Cristiana Anghel (Epoch Times România)

"Domnul Klaus Iohannis a fost invitat să participe la şedinţa de bilanţ a CSM. Conform art. 133 din Constituţia României, CSM este garantul independenţei justiţiei. Domnul Iohannis are procese pe rol. Îi solicit public domnului Iohannis să decline invitaţia. Potrivit legii, exercitarea contestaţiei în anulare nu suspendă hotărârea definitivă şi irevocabilă.

Aşadar, până la o nouă pronunţare, familia Iohannis nu mai este proprietară pe apartamentele din imobilele de pe Bălcescu, parte închiriate unei bănci. Prezenţa şefului statului la şedinţa CSM reprezintă o sfidare a magistraţilor, a justiţiei şi a cetăţenilor de bună-credinţă din România", a declarat Cristiana Anghel într-un comunicat remis marţi Agerpres.

Senatoarea ALDE, unul dintre iniţiatorii controversatelor propuneri de modificare a Codului de procedură penală şi a Codului penal care au stârnit revolta societăţii civile, se lansează în acuzaţii şi mai grave.

"Anul trecut, după participarea la o astfel de şedinţă, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a absolvit de acuzaţia de conflict de interese. Unii pot spune că a fost doar o simplă coincidenţă. Eu, personal, mă îndoiesc. Anul acesta miza este la fel de mare", a subliniat Cristiana Anghel.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne