Cristian Preda: De ce Stroe şi nu Ponta?

Cristian Preda
Cristian Preda (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
24.01.2014

Europarlamentarul Cristian Preda a vorbit vineri, pe blogul personal, despre asumarea responsabilităţii în cazul tragicului accident aviatic din munţii Apuseni, în urma căruia şi-au pierdut viaţa două persoane.

„La trei zile după producerea accidentului din Apuseni, ministrul Radu Stroe a demisionat. Cu doar o zi înainte, acelaşi Stroe afirma cu aroganţă că nu-i trece prin minte să plece. Iar premierul l-a susţinut. La fel a procedat şi Crin Antonescu, şeful peneliştilor”, a amintit Cristian Preda.

Însă situaţia s-a schimbat atunci „când presiunea mediatico-politică a devenit foarte mare, şefii USL s-au răzgândit, iar Stroe a descoperit onoarea. A invocat-o ca motiv pur formal al demisiei, explicând că părăsirea funcţiei nu e, de fapt, asumată, ci doar acceptată”, a continuat europarlamentarul.

Preda însă ridică o altă întrebare, care în opinia lui este „cea mai importantă”: „De ce Stroe şi nu Ponta?”

„Nu cumva responsabilitatea politică pentru blocajul instituţional din timpul operaţiunilor de salvare îi aparţine şefului guvernului?”, întreabă acesta.

„În Letonia, atunci când tavanul unui supermarket s-a prăbuşit, premierul a fost cel care a demisionat, nu ministrul de interne. La noi, Parlamentul l-a învestit pe Victor Ponta în funcţia de prim-ministru, nu pe Radu Stroe. Dacă onoarea nu e o vorbă goală, dottore trebuie să plece împreună cu Stroe. E o ocazie pentru Ponta să arate că nu e laş”, a concluzionat Cristian Preda.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor