Creţu a relatat un episod inedit cu Şova din biroul său de la Bruxelles / Fostul ministru PSD se dezlănţuie

Corina Creţu
Corina Creţu (Epoch Times România)

Fostul comisar european Corina Creţu, în prezent europarlamentar Pro România, a relatat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, la Iaşi, un episod care ar fi avut loc în timpul guvernării PSD, când a discutat - în biroul său de la Bruxelles - cu ministrul Transporturilor de atunci, Lucian Şova, despre autostrada Târgu Mureş - Iaşi - Ungheni.

Declaraţiile au atras o replică dură din partea fostului ministru PSD, care a siderat-o pe Corina Creţu.

"La mine în birou, am martori, i-am spus: anul viitor va fi Anul Centenar, hai să facem un gest simbolic. Avem încă cinci miliarde de euro la dispoziţie pentru infrastructura de transport. Nu putem finanţa totul, dar măcar să pornim studiul de fezabilitate pentru autostrada Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni. Hai să facem un gest şi apoi din 2021 să începem construcţia în exerciţiul financiar viitor. Toată lumea a rămas şocată de răspunsul ministrului, care a spus: 'Nu ştiu. Trebuie să vorbesc cu Liviu (Liviu Dragnea - n.r.)'. Aşa mi s-a întâmplat cu toate lucrurile. Nimeni nu a avut curajul să ia o decizie.

Aceasta putea fi eligibilă pentru cofinanţare din fonduri structurale şi de investiţii europene, având în vedere faptul că face parte din reţeaua de transport paneuropeană, fiind inclusă totodată şi în Master Planul de Transport realizat de guvernul României, de guvernul Ponta.

M-a dezamăgit profund, ştiţi foarte bine, nu e un secret, comunicarea pe care am avut-o cu fostele guverne pe această temă, pentru că în loc să accepte ajutorul Comisiei Europene, fostele guverne au lansat atacuri politice absolut gratuite la adresa mea, care nu au ajutat cu nimic cetăţenii din această regiune. Este păcat, pentru că Uniunea Europeană ne pune la dispoziţie resurse pentru a realiza aceste proiecte. Sunt banii noştri, ai românilor", a declarat Corina Creţu.

Replica lui Şova

Ipocrizie/nepricepere! Te numeşti Corina Creţu “HABARNAM”

- Atât cât am fost ministru al Transporturilor în 2017, tot atâta minte şi pricepere are doamna Creţu la fonduri europene şi altele.

- Mai bine să spună românilor de ce a rupt cu mâna ei proiectul metroului Bucureşti - Otopeni în două şi a aprobat finanţarea proiectului doar până la Mall Băneasa. De ce am fost nevoiţi, eu şi o întreagă delegaţie să ne certăm pe acest proiect cu funcţionarii doamnei Creţu, ea lăsându-ne singuri în birou pentru că a plecat la fumat. Iar eu am martori şi memorie că ea era comisar în 2018.

- Eu nu fac SF-uri pe vorbe şi ochi frumoşi. Am făcut o analiză multicriterială, începută în mai 2018 şi terminată în decembrie 2018 cu BEI-Passa, validată de Jaspers, pe care am trimis-o la Bruxelles. Constat că dna. Creţu habar nu are de acest lucru.

- Am prins în proiectul de buget 2019 refacerea SF-ului pentru Iaşi - Tg. Mureş dar şi SF PT pentru Bacău - Braşov, singura autostradă ce va putea fi realizată între Moldova şi Transilvania vreodată.

- Cred că dacă nu ţine minte cu cine a vorbit, nu ţine minte nici ce a vorbit. Cu mine precis nu a vorbit.

Corina Creţu reacţionează

O replică pentru dl Şova: - pe lângă lipsa de respect, mitocănia, grobianismul replicii Dvs - nu aţi negat această discuţie. Doar că am spus în loc de 2018, 2017.

Vreţi să vă spun ce cred eu: nici nu îl întrebaserăţi pe dl Dragnea ce crede despre autostrada Tg Mureş- Iaşi- Ungheni, dar devenise pt toţi psdiştii o modă la Bruxelles să dea vina pe Liviu Dragnea. Dvs, Negrescu, lista nesfârşită...

Dacă e să spunem adevărul până la capăt, vă spun eu ce aţi zis: nu că trebuie să îl întrebaţi pe Liviu, ci că nu vrea Liviu. Nu sunteţi singurul care la Bucureşti îi ridicaţi osanale dlui Dragnea, iar la Bruxelles îl denigraţi cât puteţi.

Eu doar atât aş vrea să întreb: cum de peste tot primesc aprecieri, doar din România cei din PSD continuă să mă jignească şi să mă atace, în timp ce îmi oferă în acelaşi timp mari funcţii pentru că aş fi o mare valoare pentru ei?

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne