Coreea: Membru al parlamentului face apel pentru investigarea Colectarii de organe in China

In dimineata zilei de 16 mai, Park Jae Wan – membru al Parlamentului Corean se adreseaza presei cu privire la colectarea de organe in China
In dimineata zilei de 16 mai, Park Jae Wan – membru al Parlamentului Corean se adreseaza presei cu privire la colectarea de organe in China
Epoch Times România
25.05.2006

In dimineata zilei de 16 Mai, la Parlamentul Coreei a avut loc o conferinta de presa cu privire la recentele dezvaluiri a atrocitatilor comise in colectarea de organe de la practicanti Falun Gong in viata. Reporteri de la un numar de organisme media au participat la conferinta si parlamentarul Park Jae Wan a tinut un discurs privind aceste atrocitati. El a spus: “Trebuie sa incepem imediat sa investigam cazul colectarii organelor in lagarele de munca din China si a traficului de organe in Korea.”

El a facut deasemenea apel la Guvernul Coreei cerandu-i sa ridice problema colectarii de organe in cadrul Comisiei UN de Drepturile Omului.

Park a spus: “Comunitatea internationala ar trebui sa investigheze atrocitatile regimului comunist chinez de colectare a organelor de la practicantii de Falun Gong in viata ce sunt detinuti in lagarele de munca si in cele de concentrare. Pentru a clarifica confuzia fabricata de regim, organizatiile internationale si presa ar trebui sa investigheze toate cele 36 de lagare de munca ce sunt in vizorul presei de peste ocean. Totodata, ei ar trebui sa investigheze de asemenea echipele de transplant de organe.

El a spus: “In martie 2006, presa din USA, Marea Britanie si Franta a raportat ca regimul comunist chinez extrage ficati si rinichi de la detinuti, fara anestezie, si apoi le arde corpurile. La 31 martie, AFP, una dintre cele cinci cele mai mari organisme de presa, a raportat ca un lagar de concentrare subteran in Sujiatun detinea mai mult de 6000 de oameni si la 75% din ei le-au fost inlaturate organele dupa care au fost ucisi si arsi.”

Park a mentionat ca a luat legatura cu The Epoch Times, care este primul ziar ce a facut dezvaluiri legate de colectarea de organe. El a vorbit la telefon cu Peter (cunoscut de asemenea si sub numele de Jinzhou), unul dintre cei doi martori care au facut dezvaluiri privind atrocitatile de la Sujiatun. El a spus ca Peter fusese amenintat de catre regimul comunist chinez dupa care mai tarziu a expus crimele de la Sujiatun, asa incat marturia sa era foarte socanta.

In depozitia sa, Peter spunea ca “Mergand in China pentru transplant de organe este echivalent cu a ajuta regimul comunist chinez sa ucida. Astfel de fapte incalca moralitatea si sunt foarte periculoase”. El spera ca pacientii din Coreea pot judeca situatia cu intelepciune.

Park a cerut de asemenea guvernului coreean sa inchida 14 website-uri din Coreea care atrag coreenii sa mearga in China pentru transplant de organe. Mai mult, el a cerut guvernului sa conduca o ancheta oficiala a acestor atrocitati. El a subliniat ca guvernul coreean ar trebui sa efectueze o investigatie semnificativa si sa ridice cereri regimului chinez pentru a preveni ca astfel de atrocitati ce incalca drepturile omului sa se mai intample din nou.

In final, Park a spus: “In timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, comunitatea internationala si presa nu a acordat atentie suficienta marturiilor evreilor supravietuitori lagarelor de concentrare naziste. In consecinta, mai multe milioane de evrei si-au pierdut viata iar noi ar trebui sa ne amintim aceasta lectie pentru totdeauna.” In finalul discursului sau, Park a facut un apel emotionant catre presa si comunitatea internationala de a acorda atentie deosebita acestei chestiuni importante.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor