Control la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Ministrul Sănătăţii: "Acolo apar evenimente în cascadă"

Victor Costache
Victor Costache (Epoch Times România)

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat, marţi, că a trimis Corpul de control la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, căci acolo "apar evenimente în cascadă". Controlul a fost dispus după ce în presă au apărut informaţii potrivit cărora medici de pe secţiile de ortopedie-traumatologie ar fi amânat mai multe operaţii, pe motiv că aparatura nu ar fi avut avizul CNCAN.

"Am trimis acolo Corpul de control. Acolo apar evenimente în cascadă. (...) Este un spital important de care depinde viaţa a mii de pacienţii. Este unul dintre cele mai mari spitale din România şi fac un apel la echipele medicale să nu intre într-un joc politic. Toţi medicii au depus un jurământ, au o datorie faţă de pacient şi faţă de instituţia în care lucrează şi să lăsăm Corpul de control să vadă dacă sunt nereguli şi să nu se impieteze calitatea îngrijirilor medicale care sunt acordate pacienţilor", a declarat ministrul, citat de Agerpres.

Costache a mai precizat că, din câte ştie, la SUUB se efectuează intervenţii chirurgicale.

"Din câte ştiu se operează acolo. Au apărut disfuncţionalităţi în gestionarea unor aparate medicale şi aşteptăm analiza Corpului nostru de control, a Inspecţiei Sanitare de Stat, pentru a lua măsuri. Este foarte important: este un colectiv mare de medici şi asistente medicale. Fac o treabă extraordinară, foarte multe intervenţii, este un volum de muncă foarte mare şi trebuie să avem cu toţii inteligenţa să trecem de la stadiul conflictului la stadiul soluţiilor", a declarat ministrul Sănătăţii.

Reamintim că în presă a apărut informaţia că medici de la secţiile de ortopedie-traumatologie de la SUUB ar fi amânat mai multe operaţii, pe motiv că aparatura nu ar fi avut avizul CNCAN. La rândul său, deputatul USR Emanuel Ungureanu a semnalat şi el că aparatura de radiologie de la spitalul condus de Adriana Nica nu are avize de funcţionare de la CNCAN, ceea ce a pus în real pericol sănătatea pacienţilor.

În replică, conducerea spitalului susţine că nu a fost informată de niciunul dintre cei doi şefi ai secţiilor Ortopedie-Traumatologie că au fost amânate intervenţii chirurgicale şi că în programul operator erau pacienţi care necesitau intraoperator control radiologic.

Mai mult, SUUB transmite că în anul 2015 şi în anul 2016 unitatea medicală a plătit cursuri şi există ordine de plată emise către CNCAN pentru medicii care au activitate radiologică în timpul unei intervenţii chirurgicale. "Medicii de pe secţiile de Ortopedie-Traumatologie au fost singurii care nu au mers să susţină examenul de la CNCAN", se arată în comunicatul spitalului.

Reamintim că SUUB a fost în centrul a numeroase scandaluri în ultima vreme. Unitatea medicală a fost sancţionată după ce a lăsat un cadavru ore în şir pe casa scării, aceeaşi unitate a fost acuzată că aruncă sângele contaminat al pacienţilor direct la canalizare, tot SUUB a fost acuzată că foloseşte la ortopedie plăcuţe scoase de la alţi pacienţi şi resterilizate etc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură