Contractul de concesiune a Aeroportului Internaţional Chişinău, contestat în instanţa de judecată

Aeroportul International Chişinău
Aeroportul International Chişinău (facebook.com / Andrei Năstase)

Agenţia Proprietăţii Publice a depus, la 10 septembrie, o cerere de chemare în judecată împotriva SC „Avia Invest” S.R.L. prin care solicită recunoaşterea nulităţii contractului din 30 august 2013 de concesiune a activelor aflate în gestiunea Î.S. „Aeroportul Internaţional Chişinău” şi a terenului aferent acestora.

Guvernul de la Chişinău consideră contractul de concesiune ca fiind unul abuziv, încheiat cu multiple încălcări ale cadrului normativ în vigoare şi în detrimentul interesului statului.

„Aeroportul trebuie să aducă beneficii statului şi cetăţenilor Republicii Moldova. Credem că există suficiente argumente pentru declararea nulităţii contractului de concesiune a Aeroportului Internaţional Chişinău”, a declarat Maia Sandu.

La 19 august, compania NR Investments Limited a achiziţionat 95% dintre acţiunile companiei Avia-Invest, care deţine prin contract dreptul de concesiune pentru Aeroportul Internaţional din Chişinău.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe