Premierul R. Moldova: Funcţionarii care vor folosi resursa administrativă în campania electorală vor fi sancţionaţi foarte dur

Maia Sandu (Prim-minstru R. Moldova),
Maia Sandu (Prim-minstru R. Moldova), (Epoch Times România)

Şefa Executivului moldovean, Maia Sandu, susţine că nu va admite ca anumite personaje, care în trecut au folosit resursele administrative şi au denaturat procesul de alegeri libere, să facă acest lucru în continuare.

„Se apropie alegerile locale. Orice tentativă de a încălca regulile şi de a folosi resursa administrativă în campania electorală va fi sancţionată foarte dur. Ştim care au fost metodele PD aplicate prin intermediul unor angajaţi ai Agenţiei Servicii Publice, Poşta Moldovei, Moldtelecom etc.”, a declarat miercuri premierul, în cadrul şedinţei de guvern.

În context, Maia Sandu a solicitat Ministerului de Interne dar şi celorlalte ministere, cetăţenilor şi presei: să fotografieze, filmeze şi să raporteze toate încălcările. „Toţi cei care se vor lăsa implicaţi în campania electorală în timpul orelor de muncă şi vor folosi astfel resursele statului vor fi sancţionaţi foarte dur.”

„Comisia Electorală Centrală are la fel o sarcină foarte serioasă, pentru că trebuie să-şi restabilească imaginea pierdută în scrutinele anterioare şi să se asigure că toate lucrurile se fac corect”, a precizat prim-ministrul, adăugând că alegerile locale din toamnă sunt pentru guvernare ca un bacalaureat: „Trebuie să avem mare grijă, să ne pregătim foarte bine.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe