Consilierul personal al lui Oprescu, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

.
. (Photos.com)

Wigler Solomon, consilier personal al primarului Capitalei, a fost trimis în judecată vineri, în stare de arest preventiv, de procurorii DNA, sub acuzaţia de trafic de influenţă în formă continuată, reiese dintr-un comunicat remis de agenţia anticorupţie.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsura arestului preventiv şi măsurile asigurătorii dispuse faţă de inculpat.

Procurorii DNA îşi prezintă cazul

"În perioada mai-iunie 2012 – mai 2015, inculpatul Wigler Solomon, în calitate de consilier personal al primarului general al municipiului Bucureşti, a pretins, în mai multe rânduri, suma de 230.000 euro şi a primit, în mai multe tranşe, suma de 179.000 euro de la o persoană (martor denunţător) pentru a interveni pe lângă funcţionari din aparatul administrativ al primarului general al municipiului Bucureşti şi consilieri din cadrul consiliului general al municipiului Bucureşti, lăsând să se creadă că are influenţă asupra acestora, în vederea iniţierii şi votării unor proiecte de hotărâre. Aceste hotărâri vizau aprobarea unor planuri urbanistice zonale (PUZ) necesare edificării a trei supermarket-uri pe raza municipiului Bucureşti şi acceptarea unei donaţii de către Primăria municipiului Bucureşti.

Concret, în perioada anterior menţionată, inculpatul a primit suma totală de 179.000 euro, în patru tranşe, respectiv înainte şi după votarea hotărârilor respective. În acelaşi scop, la data de 28 mai 2015, denunţătorul s-a întâlnit cu inculpatul Wigler Solomon în biroul acestuia din urmă aflat în sediul Primăriei municipiului Bucureşti, ocazie cu care acesta din urmă l-a asigurat că, în şedinţa Consiliului general al municipiului Bucureşti din ziua respectivă, au fost aprobate atât proiectul de hotărâre privind acceptarea donaţiei aferentă unuia dintre proiecte, cât şi PUZ - ul pentru unul dintre supermarket-uri.

În acest context, inculpatul Wigler Solomon a convenit cu martorul denunţător ca, în data de 3 iunie 2015, să-i remită suma de 25.000 euro, urmând ca diferenţa până la 51.000 euro să o aducă în săptămâna 08-12 iunie 2015. La data de 03 iunie 2015, inculpatul Wigler Solomon a fost surprins în flagrant de procurorii anticorupţie în timp ce primea suma de 25.000 euro în scopul mai sus menţionat.

Procurorii anticorupţie au dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor faţă de inculpatul Wigler Solomon în legătură cu pretinderea şi primirea sumei de 25.000 euro de la martorul denunţător, pe care l-a asigurat că ar avea influenţă asupra primarului general al municipiului Bucureşti, în vederea eliberării unei autorizaţii de construire necesare unei soluţii de trafic (sens giratoriu), pentru două supermarket-uri, precum şi în legătură cu alte aspecte.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne