Consilier USB surprins votând la 2 mâini îşi depune mandatul

Dumitru Dobrev
Dumitru Dobrev (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Consilierul USB Dumitru Dobrev îşi cere scuze public pentru că a votat "la două mâini" în ultima şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi anunţă că şi-a pus mandatul de consilier la dispoziţia Comisiei de etică a USB.

Scuzele lui Dobrev vin în contextul în care consilierul a fost filmat de un coleg de la ALDE, în timp ce vota pentru Nicuşor Dan, ieşit din sală pentru câteva minute. Imaginile au făcut imediat deliciul Antenei 3.

Redăm mai jos postarea lui Dumitru Dobrev.

"Sunt dator cu nişte explicaţii pentru situaţia din CGMB prezentată de Antena 3

Contextul a fost următorul: spre sfârşitul şedinţei de consiliu de joia trecută, se votau membrii consiliilor de administraţie de la diverse instituţii, în special spitale. Trecuse faza votului secret (pentru nominalizaţii în CA) şi acum trebuiau votate hotărârile ca atare, prin urmare, un vot formal. Conveniserăm în USB că votăm pentru. La momentul respectiv, Nicuşor ieşise pentru câteva minute din sală, iar votul nu se închidea, în sensul că în sistemul electronic de vot apăreau 49 de voturi din 50 de prezenţi. De la prezidiu se făcea presiune că nu se închide votul.

Dintr-un mimetism prostesc, am făcut exact ce văzusem că face în dreapta mea o colegă consilier, de la un alt partid, care votase în locul cuiva de la prezidiu (poate se vede pe înregistrările oficiale, dacă sunt disponibile online). Nu mă scuz şi nu acuz. Trebuia să ştiu că "quod licet Jovi non licet bovi" (n.r. "Ceea ce-i este permis lui Jupiter , nu i se permite unui bou!")

Îmi cer scuze colegilor mei şi simpatizanţilor USB pentru că am dat ocazia ca acest fapt să fie exploatat mediatic şi să vulnerabilizeze USB.

Îmi pun mandatul de consilier la dispoziţia Comisiei de etică a USB. Voi fi de acord cu orice decizie se va lua în această comisie", scrie, pe Facebook, Dumitru Dobrev.