Consilier al primarului PSD din Focşani, atac la adresa jurnaliştilor Pro TV

Marian Oprişan
Loredana Diacu
29.09.2019

Marius Manoliu, consilier personal al primarului PSD din Focşani, Cristi Misăilă, s-a lansat în diatribe la adresa jurnaliştilor de la Pro TV, după ce aceştia au dedicat judeţului Vrancea un episod din seria „Judeţe la stăpân”.

Indignat de conţinutul materialului realizat de Pro, Manoliu se declară "dezgustat" de documentar şi îi acuză pe jurnaliştii care au lucrat la el că îi „denigrează mişeleşte” pe locuitorii din Vrancea, care i-au primit în „casa lor”.

„Noi ne-am dovedit gazde primitoare, dumneavoatră v-aţi umplut de ruşine. (...) Să nu mai veniţi aici că nu meritaţi”, le transmite Manoliu jurnaliştilor pe pagina de Facebook a emisiunii „România, te iubesc!”. Postarea a fost făcută publică ulterior de jurnalistul Sebastian Oancea de la Realitatea de Vrancea.

foto (Sebastian Oancea)
foto (Sebastian Oancea)

Potrivit Aktual24.ro, Marius Manoliu este membru al PSD, în organizaţia de tineret (TSD). Pe lângă funcţia de consilier al primarului Focşaniului, partidul l-a făcut şi membru în consiliul de administraţie al societăţii de termoficare ENET, funcţie de asemenea retribuită.

PSD Vrancea este condus de Marian Oprişan, care de peste 20 de ani conduce şi Consiliul Judeţean Vrancea.

Merită precizat că jurnalista Paula Herlo, realizatoarea emisiunii „România, te iubesc”, a anunţat, vineri, că a fost sunată de Marian Oprişan înainte de difuzarea materialului despre Vrancea. Acesta i-ar fi reproşat că este o „manipulare de tip ordinar” ce face Pro TV.

„Înainte de a ne trimite răspunsurile m-a şi sunat, apăruse deja un promo cu începutul nostru de emisiune, erau acolo toate judeţele. Şi a avut senzaţia că facem o comparaţie, adică în acelaşi reportaj vor intra toate cinci judeţe. M-a sunat să-mi spună că este o greşeală ce fac. I-am explicat să i-am alocat Vrancei o oră de emisiune, să stea liniştit. De aici discuţia a divagat şi a spus că tot ce facem noi este o manipulare de tip ordinar, ca să îl citez, că suntem în campanie electorală. I-am spus că suntem jurnalişti şi că nu facem politică.

M-a atacat la telefon, bineînţeles că emisiunea nu este vreun elogiu la adresa lui Marian Oprişan sau la adresa celor care au condus Vrancea pentru că nu există vreun motiv să facem asta. Marian Oprişan zice ‘Vrancea arată bine’. Nu, nu arată bine, ca să fim foarte clari, cum zice el, să fim bine înţeleşi”, a declarat Paula Herlo în avanpremiera emisiunii de duminică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor