Consilier al lui Putin: Rusia este pregătită dacă Occidentul îi blochează accesul la Internet

(Getty Images)

Rusia este total pregătită pentru cazul în care Occidentul decide să o pedepsească deconectând-o de la Internetul global, a declarat un consilier de top al preşedintelui Vladimir Putin într-un interviu difuzat luni.

Acuzată de agenţii americane de informaţii că a interferat cu alegerile prezidenţiale din SUA din 2016, lucru pe care îl neagă, Rusia a fost deja lovită de o serie de acţiuni americane şi este pregătită pentru mai multe.

German Klimenko, consilierul lui Putin pe probleme legate de Internet, a avertizat în trecut că ţările occidentale ar putea încerca să blocheze total accesul Rusiei la Internetul global, precizând că Moscova trebuie să fie pregătită.

Klimenko a declarat luni canalului NTV, care este controlat de stat, că Rusia este pregătită. Diverşi oficiali ai Kremlinului au lucrat deja la un segment rusesc special al Internetului care se află în spatele unui firewall. De asemenea, Moscova are propriile sale motoare de căutare pe Internet, reţele sociale şi de publicitate.

Totuşi, excluderea Rusiei de la Internetul global ar putea provoca unele probleme, întrucât o parte din companiile ruseşti probabil că au date stocate în afara ţării, în ciuda faptului că există o lege care le obligă să îşi păstreze datele în Rusia. Dar altfel, Rusia ar trebui să funcţioneze bine.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe