Consilier al Casei Albe: China trage de timp, sperând să fie ales Joe Biden

Peter Navarro
Peter Navarro (Mandel Ngan/AFP/Getty Images)

Luni, la emisiunea „Squawk Box” a postului CNBC, consilierul pentru comerţ şi industrie al Casei Albe, Peter Navarro, a transmis că opinia vehiculată printre membrii administraţiei Trump este că Beijingul „trage de timp” în dosarul negocierilor comerciale şi „aşteaptă alegerile în speranţa că va fi ales Joe Biden”.

În interviu, Navarro a avertizat că Partidul Comunist Chinez „duce un război informaţional împotriva SUA” încercând să „manipuleze” viitoarele alegeri prezidenţiale din 2020 cu „mesaje pro-Biden” pe internet.

Citiţi şi Liderul Partidului Comunist american cere membrilor să-l sprijine pe Joe Biden în alegeri

„Cred că în ceea ce priveşte conversaţia productivă pe care am avut-o astăzi, ne referim la China. Au venit la masa [negocierilor, n.r.]. Au semnat un contract de Faza 1. Respectă acordul. În acelaşi timp, în mod clar trag de timp aşteptând alegerile în speranţa că Joe Biden va fi ales”, a avertizat Navarro. „Şi, apropo, nu ştiu dacă aţi auzit de armata Wu Mao [armata celor 50 de cenţi, cum este cunoscută masa enormă de postaci ai Partidului, n.r.], dar unul dintre lucrurile care se întâmplă este că Partidul Comunist Chinez desfăşoară un război informaţional împotriva noastră, încercând să ne manipuleze alegerile. Wu Mao este această vastă armată de milioane de chinezi care, practic, sunt plătiţi pentru a ne invada internetul şi a împinge mesaje anti-Trump, mesaje pro-Biden".

„M-am uitat la ce se întâmplă aici cu democraţia noastră şi este cel mai înfricoşător lucru pe care l-am văzut vreodată, pentru că media socială, benefică de altfel, a devenit un instrument pentru cei precum Partidul Comunist Chinez care o folosesc pentru a influenţa lucrurile care se întâmplă aici. Preşedintelui îi place să spună, haideţi să vedem ce se întâmplă în noiembrie, dar între timp, trebuie să fim atenţi”, a concluzionat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe