Conflict între Daniel Barbu şi liberalii de la Ministerul Culturii

Daniel C. Barbu, ministrul Culturii (Epoch Times România)
Flori Mladin
07.11.2013
Liberalii au disensiuni nu numai în interiorul USL sau cu cei din PNTCD, ci şi cu colegii lor de partid. La Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional este un conflict între ministrul Daniel Barbu şi secretarul de stat Cristian Petcu şi mai ales cu susţinătorii acestuia.

Ministrul a refuzat continuu de câteva luni să transfere anumite atribuţii către secretarul de stat şi acesta practic nu prea are ce face. Se pare că ministrul culturii ar vrea să aducă la minister o altă persoană pe această funcţie, potirivit informaţiilor de la pesurse.ro. Susţinătorii secretarului de stat Cristian Petcu s-au plâns preşedintelui Crin Antonescu şi au anunţat că sunt hotărâţi să ceară public demisia ministrului Daniel Barbu.
Conflictul încă nu a luat amploare prea mare. Totuşi, numai datorită faptului "că preşedintele a refuzat ieri să îi dea cuvântul în şedinţa BPN ministrului, lucrurile nu au degenerat, pentru că ar fi urmat o solicitare de demisie instant", a declarat pentru pesurse.ro unul din vicepreşedinţii PNL.
De altfel, nemulţumiţi de ministrul Daniel Barbu sunt şi mai mulţi artişti în frunte cu Ion Caramitru, care s-au plâns preşedintelui Crin Antonescu de haosul creat în sistem de ministrul profesor. Aceeaşi părere în legătură cu activitatea ministrului Barbu are şi fostul ministru Mircea Diaconu.
Barbu contestat de protestatari
Ministrul culturii Daniel Barbu până nu demult a fost contestat şi de protestatarii care sunt împotriva proiectului de exploatare a mineralelor de la Roşia Montană, în urma unui incident spărgându-se luneta maşinii ministrului. Poliţia a audiat numeroase persoane în urma incientului. Cinci persoane, protestatari împotriva exploatării de la Roşia Montană, au fost puse sub învinuire în dosarul în care se fac cercetări legate de aşa numita agresare a ministrului Culturii, Daniel Barbu. Printre cei cinci protestatari investigaţi de poliţie se numără Claudiu Crăciun şi Alexandru Alexe.
Claudiu Crăciun riscă între doi şi şapte ani de închisoare, pentru ultraj contra bunelor moravuri în formă agravantă şi tulburarea liniştii publice.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor