Conducerea TAROM, atac dur contra directoarei care l-a acuzat pe Cuc că i-a cerut să ţină avioanele la sol în ziua moţiunii

Razvan Cuc
Razvan Cuc (Epoch Times România)

Consiliul de Administraţie al TAROM lansează un atac dur la adresa fostei directoare Mădălina Mezei, după ce aceasta a declarat public că ministrul PSD al Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a dat ordin să ţină avioanele la sol în ziua moţiunii de cenzură pentru ca parlamentarii să nu mai ajungă la Bucureşti. Mezei a fost demisă la câteva zile după ce a refuzat să îndeplinească acest ordin.

Mai exact, în linie cu poziţia făcută publică de Cuc pe pagina sa de Facebook după ce Mezei l-a acuzat că i-a cerut să saboteze votul pe moţiunea de cenzură, membrii CA TAROM o acuză pe fosta directoare de decizii greşite, gafe, şi susţin că din cauza sa compania nu a fost dotată cu avioane noi.

Merită menţionat că potrivit G4Media, toţi membrii CA TAROM au fost numiţi de Cuc, ministrul acuzat de Mezei de o faptă de-a dreptul penală. Membrii CA sunt remuneraţi cu 12500 de lei lunar.

Redăm integral comunicatul CA TAROM

”Consiliul de Administraţie al TAROM a subliniat în nenumărate rânduri nemulţumirile faţă de slabă pregătire profesională a doamnei Mădălina Mezei, evidenţiată prin materialele pe care aceasta le prezenta în şedinţele dedicate ‘Salvării Tarom!’.

Decizia de revocare a doamnei director a fost luată în unanimitate, în data de 15 octombrie a.c., după aproape cinci ore de dezbateri, fără ca domnul ministru sau altă persoană ce nu face parte din Consiliul de Administraţie să fi solicitat adoptarea vreunei Decizii.

Suplimentar, parlamentarii României se deplasează către Bucureşti doar în zilele de Duminică şi/sau Luni, iar moţiunea a fost în ziua de Joi, când, de regulă, aceştia pleacă la birourile parlamentare din teritoriu.

Revenind la pregătirea profesională de manager a fostei doamne director, s-a apreciat că emoţiile sunt cele care nu o lăsau să rostească o frază coerentă, însă se pare că altele sunt motivele domniei sale; în tot acest timp, însă, toate materialele trebuiau fie refăcute, fie înlăturate de pe Ordinea de Zi a şedinţelor Consiliului de Administraţie.

Toate aceste gafe ale doamnei Mezei au culminat la penultima şedinţă, ocazie cu care, într-o discuţie liberă (fără să facă obiectul şedinţei), cu stupoare, am aflat de la aceasta faptul că, în loc să primim în jurul datei de 20 a lunii octombrie primul avion ATR (din cele 9 bucăţi), potrivit graficului de livrare aprobat atât de Consiliul de Administraţie, dar şi de Adunarea Generală a Acţionarilor din octombrie 2019 – decembrie 2020), încă nu a semnat contractele privind înlocuirea acestor aeronave, deci, pe cale de consecinţă, exclus să avem vreo aeronavă nouă. Mai mult, aceasta a arătat că nu mai este de acord cu aeronavele modelul ATR, ci că optează pentru cele de tip Airbus (din motive personale) şi, în niciun caz nouă aeronave, ci maxim şapte aeronave, pentru că nu are ce face cu aşa multe avioane – situaţie ce contravine flagrant Hotărârilor adoptate atât de C.A., dar şi de A.G.A., venite tot la solicitarea conducerii executive TAROM.

De asemenea, aceasta nu a prezentat nici datele procesului de restructurare, planul aprobat de CA la solicitarea ei fiind unul general, creând nemulţumiri majore în rândul angajaţilor pentru lipsa de transparenţă de care a dat dovadă, lăsând senzaţia că face aceste disponibilizări pe ‘ochi frumoşi/poliţe personale’.

Acestea au fost unele dintre motivele care au determinat Revocarea cu unanimitate de voturi.

De asemenea, membrii Consiliului de Administraţie nu au instrumentele necesare pentru a putea verifica veridicitatea informaţiilor apărute pe reţelele de socializare cu privire la faptul că un anume imobil din Bruxelles, care este plătit din banii Tarom, ar aparţine sau nu acesteia şi nici nu intră în atribuţiile noastre stabilirea existenţei unor interese contrare în persoana doamnei Mezei dacă, prin intermediul soţului, a unor piloţi din Tarom sau foşti ar deţine acţiuni la o firmă privată, cu specific aeronautic, ce urma să livreze la Tarom”, se arată în comunicatul CA al TAROM.

Reamintim că fostul director Tarom Mădălina Mezei, demisă în urmă cu două zile din funcţie, acuză că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a cerut să ţină la sol mai multe aeronave Tarom în ziua moţiunii de cenzură.

Mezei a confirmat pentru Hotnews.ro că ministrul Cuc i-ar fi cerut să ţină la sol aeronavele care făceau curse interne spre Bucureşti, astfel încât unii deputaţi şi senatori să nu mai ajungă la Parlament în ziua moţiunii de cenzură.

”Este adevărat. Mi-a cerut să ţin avioanele la sol. Mi-a zis să nu vină lumea la moţiune, să inventez probleme tehnice. Dumnealui n-a înţeles că prin mandatul meu nu puteam să fac aşa ceva. Oamenii noştri, piloţii, sunt oameni liberi care nu stau să răspundă comenzilor unui CEO. I-am spus că nu voi face niciodată aşa ceva”, a confirmat pentru hotnews.ro Mădălina Mezei.

”Eu nu-s implicată politic. Am avut încrederea unor oameni care m-au verificat profesional, cariera mea de 22 de ani este cartea mea de vizită. Am fost chemată să fac un proiect, să salvez compania”, a declarat Mezei pentru sursa citată.

De asemenea, Mezei a mai precizat pentru Mediafax că îi va face plângere penală lui Cuc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne