Conducerea PSD se face scut în jurul lui Shhaideh şi Plumb. Le va acorda "sprijin total"

Concluzia PSD este foarte clară: Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb au respectat prevederile legii şi toţi membrii de partid le vor apăra, a anunţat liderul deputaţilor social-democraţi.
”Situaţia gestionării deşeurilor în România”-seminar desfăşurat la Hotel Athenee Palace. În imagine, Rovana Plumb şi Liviu Dragnea
”Situaţia gestionării deşeurilor în România”-seminar desfăşurat la Hotel Athenee Palace. În imagine, Rovana Plumb şi Liviu Dragnea (Epoch Times România)

Întrunită luni după ce dosarul Belina le-a "explodat" în faţă vicepremierului Shhaideh şi Rovanei Plumb, conducerea PSD a decis să le acorde un "sprijin total" celor două social-democrate acuzate că au încălcat legea pentru ca parte din Insula Belina si Braţul Pavel să ajungă la dispoziţia lui Dragnea, prin Tel Drum.

"Le-am ascultat pe cele două colege, punctele lor de vedere. Concluzia a fost foarte clară: au respectat întocmai prevederile legilor şi se consideră nevinovate", a declarat, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, liderul deputaţilor social-democraţi, Ioan Muntean, preluat de Hotnews.

Muntean a mai precizat că "decizia finală a fost de sprijin total" iar celor două "li s-a solicitat să nu demisioneze". Shhaideh şi Rovana Plumb "vor fi apărate de toţi membrii de partid", a mai anunţat Muntean.

La rândul său, Liviu Dragnea a susţinut, la finele întrunirii liderilor PSD o conferinţă de presă în care a explicat că cele două deţin poziţii cheie în Guvern, au "obiective strategice" pentru România şi, în plus, demisia lor ar crea precedente periculoas.

"Ele au prezentat, pe scurt, o informare succintă despre cele două acte normative. Fără niciun fel de excepţie, toţi colegii din BPN şi Călin Popescu-Tăriceanu le-au cerut ferm să nu demisioneze, enunţând mai multe motive. (...) S-a discutat mult despre poziţiile în care se află cele două colege — două poziţii cheie în guvern, obiective asumate foarte serioase şi strategice pentru statul român (...). Alte motive s-au referit la subiectul în sine şi anume natura celor două acte normative — hotărâri de guvern — şi anume transferul unui imobil de la public la public. Este vorba de un transfer al unui imobil din domeniul public al statului la un domeniul public al unei autorităţi locale, aşa cum sunt sute de exemple în România şi vor mai fi. (...) Un astfel de precedent este extrem de periculos", a declarat Dragnea, preluat de Agerpres.

Reamintim că vicepremierul Sevil Shhaideh este urmărită penal de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit într-un dosar referitor la trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea CJ Teleorman. Infracţiunile ar fi fost săvârşite în perioada în care aceasta era secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

În acelaşi dosar, DNA a cerut ridicarea imunităţii Rovanei Plumb, aceasta fiind acuzată de complicitate la abuz în serviciu. Rovana Plumb este suspectată că, în calitate de ministru al Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, a iniţiat şi promovat hotărârea de Guvern care a făcut posibil ca părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel să poată fi trecute din proprietatea statului în administrarea CJ Teleorman, care le închiriase Tel Drum.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne