Kovesi: DNA îşi face treaba. Dosarul Belina e din 2017

Laura Codruţa Kovesi
Laura Codruţa Kovesi (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, la Europa FM, că dosarul Belina, în care a fost pusă sub acuzare Sevil Shhaideh şi se cere ridicarea imunităţii Rovanei Plumb, nu este din 2014, cum s-a afirmat, ci din 2017, şi a reamintit că DNA a mai anchetat miniştri.

"DNA îşi face treaba. Dosarul e într-o etapă intermediară. Persoanele cercetate în dosar au dreptul să aducă probe în favoarea lor. În ultimii ani am tot anchetat miniştri. Pentru noi nu e o noutate. Am tot anchetat miniştri.

Însă, s-a creat o confuzie: dosarul nu e din 2014. Ci în luna mai 2017. În 4-5 luni, am făcut primele acte şi cercetări.

Au mai apărut informaţii în presă în 2014. Noi ne putem sesiza din presă. Dar nu înseamnă neapărat că ce scrie în presă e şi adevărat. Dar noi putem să verificăm", a declarat Kovesi.

Reamintim că, nu mai demult de ieri, liderul UDMR, Kelemen Hunor, vorbind despre dosarul Belina, declara: "Dacă mă uit ce s-a întâmplat în jurul DNA-ului în ultima perioadă, am o oarecare reţinere. (...) Oricum, în acest moment eu am o întrebare foarte serioasă: din 2013, 2014 — trei, patru ani de zile, dacă ştiau de aceste probleme, ce au făcut?"

La rândul său, fostul premier Victor Ponta declara şi el că SRI şi DNA ştiau de ani de zile de Tel Drum şi nu au făcut nimic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne