Comuniştii luptă pentru seceră şi ciocan

Imagini din Chişinău,Republica Moldova, Arcul de Triumf
Imagini din Chişinău,Republica Moldova, Arcul de Triumf (Epoch Times România)
Tatiana Chiriac
04.09.2012

Deputatul comunist Sergiu Sîrbu a depus astăzi o sesizare la Curtea Constituţională (CC) contestând decizia Parlamentului Republicii Moldova din 12 iulie, care prevede condamnarea crimelor regimului totalitar comunist şi a simbolurilor acestuia. Tot astăzi, comuniştii au cerut ca Parlamentul să se întrunească în şedinţă extraordinară pentru a stabili şi data referendumului de aderare la Uniunea Vamală Rusia – Belarus.

Comuniştii au contestat hotărârile Parlamentului pentru că le consideră ilegale. Acestea contravin principiilor democratice, normelor constituţionale şi internaţionale. ”Sperăm foarte mult la o abordare obiectivă şi justă a problemei în cauză”, a concluzionat deputatul comunist.

Sîrbu şi-a exprimat şi dezacordul faţă de modul în care au fost publicate hotărârile Parlamentului în Monitorul Oficial. „Aceste hotărâri au fost falsificate grav. De la momentul aprobării şi până în momentul publicării au fost introduse şi alte articole”, a declarat Sîrbu citat de către moldova.org.

Comunistul a mai declarat că interzicerea simbolicii unui partid înregistrat în Republica Moldova este o încălcare flagrantă a Constituţiei, membrii partidului fiind limitaţi în activitatea lor politică”.

Amintim că la finele sesiunii parlamentare primăvară-vară Parlamentul Republicii Moldova a adoptat pe 12 iulie Legea cu privire la condamnarea regimului totalitar comunist, împreună cu simbolistica acestuia - secera şi ciocanul, iar la începutul lunii august, membrii CEC au respins semnăturile PSD şi au cerut Procuraturii să investigheze falsurile din documente, deoarece din cele 230 mii semnături depuse de PSD la Comisia Electorală Centrală pentru organizarea referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia - Belarus - Kazahstan, doar 34 mii au fost declarate autentice. Prima şedinţă a Parlamentului din sesiunea toamnă-iarnă este preconizată pe 29 septembrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor