Comisia specială pentru alegerea preşedintelui nu a înregistrat niciun candidat

(photos.com)
Tatiana Chiriac
10.03.2012

Comisia specială pentru desfăşurarea alegerilor Preşedintelui Republicii Moldova nu a înregistrat deocamdată niciun candidat pentru funcţia de şef al statului. Termenul limită de înaintare a candidaturilor pentru această funcţie expiră luni, 12 martie.

Tudor Deliu, preşedintele Comisiei, a declarat pentru Moldpres, că până astăzi nu a fost înregistrat niciun candidat. Deliu a mai adăugat că nicio persoană nu a solicitat de la comisie setul de acte necesare pentru înaintarea candidaturii, însă a menţionat că persoanele interesate ar putea lua aceste acte şi de pe site-ul Parlamentului.

Pentru a fi înregistrat de către comisie, candidatul la funcţia de şef al statului trebuie să fie susţinut de cel puţin 15 deputaţi. În plus, setul de acte necesare pentru a candida la funcţia de şef al statului include consimţământul scris al candidatului şi certificatul lui de sănătate, eliberat de instituţia medicală abilitată, declaraţia despre toate veniturile candidatului din anii 2010-2011, datele biografice ale candidatului şi copia buletinului de identitate.

Cu toate că au mai rămas doar două zile până la expirarea termenului limită de depunere a dosarelor, astăzi, grupul de medici, responsabili pentru examinarea şi eliberarea certificatului medical necesar în acest sens, se află în minivacanţa oferită de Guvern tuturor bugetarilor, însă cei interesaţi, vor putea să efectueze vizita medicală luni, 12 martie.

Menţionăm că în cadrul alegerilor Preşedintelui care au avut loc la 18 noiembrie 2011, nu a fost înregistrat nici un candidat pentru această funcţie, fapt ce a determinat împiedicarea desfăşurării procedurii de alegere a preşedintelui. Luni, 12 martie, expiră termenul de înregistrare a candidaturilor pentru funcţia de şef al statului. Alegerile prezidenţiale vor avea loc la 16 martie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor