Comisia pentru Comunicaţii a SUA desemnează giganţii Huawei, ZTE ameninţări la securitatea naţională

(Fred Dufour/AFP/Getty Images)

Comisia Federală de Comunicaţii a declarat oficial giganţii chinezi de telecomunicaţii Huawei şi ZTE „ameninţări la adresa securităţii naţionale”, ceea ce înseamnă că cele două firme nu vor mai avea acces la fonduri federale pentru a-şi cumpăra şi instala echipamente de telecomunicaţii în Statele Unite.

Preşedintele FCC, Ajit Pai, a declarat că „ponderea unor dovezi” a susţinut decizia. Agenţiile federale şi congressmenii au argumentat de mai multe luni că, deoarece cele două companii sunt supuse legislaţiei chineze de securitate naţională, sunt obligate să „coopereze cu serviciile de informaţii din ţară”, oricând la cererea acestora, a spus Pai.

FCC care e condusă de o majoritate republicană a declarat într-un comunicat separat: „Nu putem şi nu vom permite Partidului Comunist Chinez să exploateze vulnerabilităţile reţelelor şi să compromită infrastructura de comunicaţii critice.” FCC a declarat că anunţul are efect imediat, dar nu este deocamdată clar modul în care evoluţiile vor schimba operaţiunile pentru companii.

FCC a anunţat în noiembrie 2019 că toate companiile considerate o ameninţare la securitatea naţională nu vor fi eligibile să primească bani de la Fondul de servicii universale, un fond de 8,5 miliarde USD, care este principala metodă de achiziţie şi subvenţionare a echipamentelor şi serviciilor pentru îmbunătăţi conectivitatea în Statele Unite.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe