DiscoverProject: Responsabilul cu achiziţii de echipament medical din China, dator vândut unui concern chinez

.
. (pixabay.com)

Adrian Ionel, şeful UNIFARM pus sub control judiciar pentru fapte de corupţie l-a avut drept consilier onorific pe Bogdan Micu, responsabil cu achiziţiile de echipamente medicale din China. Micu a ocupat această poziţie deşi era dator vândut unui concern chinezesc cu afaceri în energie, căruia îi datorează fabuloasa sumă de 5 milioane de euro, relatează DiscoverProject

Potrivit sursei citate, până la 35 de ani Micu a colecţionat companii. El a fost implicat în aproape 30 de afaceri, unele cu probleme financiare, iar în timpul liber era activist de mediu. Apoi s-a axat pe funcţii publice, căci Micu este şi consilier cu jumătate de normă şi al ministrului mediului, unde se ocupă de programul Sumal 2 pentru monitorizarea tăierilor de lemn, după ce anterior pusese pe picioare aplicaţia Inspectorul Pădurii.

Bogdan Micu afirma că a devenit consultant la Unifarm după ce ”a avut norocul să ajungă la premierul Orban printr-o recomandare”. Uneori, Micu este prezentat drept consilier onorific al premierului, deşi într-un răspuns pentru DiscoverProject, Guvernul declară că individul n-a avut niciodată o astfel de calitate.

Abordat de jurnaliştii de la publicaţia citată, Bogdan Micu n-a dorit să răspundă întrebărilor puse pe această temă, drept pentru care aceştia l-au etichetat drept “consilierul-fantomă”.

Reamintim că procurorii DNA au anunţat, marţi, punerea în mişcare a acţiunii penale şi instituirea controlului judiciar faţă de şeful companiei de stat Unifarm, Eugen Adrian Ionel, acuzat printre altele de luare de mită, abuz în serviciu şi complicitate la trafic de influenţă.

Potrivit procurorilor, şeful UNIFARM a pretins 760.000 de euro mită pentru a atribui un contract de achiziţie a echipamentelor de protecţie împotriva infectării cu virusul COVID-19 (250.000 de combinezoane şi 3 milioane de măşti chirurgicale).

Contractul ar fi fost încheiat cu încălcarea dispoziţiilor legale şi, în plus, cele 1 milion de măşti livrate şi recepţionate în primă tranşă Companiei Naţionale Unifarm SA nu erau măşti chirurgicale (produse încadrate în categoria dispozitivelor medicale), ci măşti de protecţie neconforme cu standardele stipulate în contract.

Adrian Ionel a fost numit în funcţie de fostul premier PSD Victor Ponta în 2012 şi mandatul i-a fost prelungit în 2016.

Articolul complet aici

Bogdan Micu – dreptul la replică

După apariţia informaţiilor în spaţiul public privind activitatea sa în cadrul UNIFARM, Bogdan Micu a publicat pe Facebook dreptul la replică. În postarea sa, acesta acuză „fake news” şi susţine că publicaţia care le-a pus în circulaţie este „ un ziar sponsorizat de PSDConsilierul de la UNIFARM afirmă totodată că „nu se oboseşte să dezmintă minciuni”.

Redăm postarea acestuia:

#drept la #replica
#fakenews la scenă deschisă.

Astăzi un ziar online a făcut o serie de presupuneri denaturate şi false la adresa mea.
Nu mă obosesc să dezmint minciuni.

Doar atrag atenţia că acel ziar este un ziar sponsorizat de PSD.

Alte articole similare de la ei sunt :

“ Nicuşor Dan a ajuns agent imobiliar...”
“Cum sunt monitorizaţi baronii locali, stăpânii spitalelor judeţene, de presă locală, în cea mai mare criză medicală?”
Etc

Indiferent ce agendă are acest ziar sau altele. Eu nu fac politică. Nu mă interesează să candidez.

În mod transparent sprijin dreapta românească. Şi în special USRPlus şi PNL. Dar cel mai mult sprijin oamenii de valoare de acolo.

Cred că românia are o şansă. Şi va scăpa de hoţia şi corupţia din sistem dacă oamenii se implică în sistem.
Atacurile de gen sunt parte din acest sistem. Dar pe termen lung implicarea va da rezultate!

Ps: nu am nici o datorie faţă de nici un chinez. Au luat informaţia aia greşit. Este credit furnizor la o companie unde sunt minoritar. Şi se referă la panouri solare. Se raportează ca sold furnizor în contabilitate şi de aici confuzia cu datoria. Şi nu m-au întrebat niciodată părerea mea asupra acelor aberaţii ca să le pot da clarificări. Nu am avut şi nu am datorii la nimeni.

Mă fac vinovat de o legătură cu China totuşi. Azi am cumpărat un HUAWEI P40 ca să testez noua aplicaţia Inspectorul pădurii destinată combaterii tăierilor ilegale. Şi acest telefon e chinezesc. Şi Huawei este pe lista companiilor dubioase. Care vor distruge planeta. Aşa este. Recunosc. Am cumpărat telefonul!