Colegiul Medicilor: Nu sunt dovezi pentru morţi suspecte la Spitalul Pantelimon

Spitalul Clinic de Urgenţă “Sf. Pantelimon” din Bucureşti (bucuresti.fandom.com)
Ana Ion
02.05.2024

Reprezentanţii Colegiului Medicilor din Bucureşti susţin că pentru toate cele 17 cazuri de deces de la Spitalul Pantelimon nu a existat niciun fel de suspiciune cu privire la vreo abatere de la protocoale sau că cineva ar fi făcut un act deliberat de a suprima viaţa unui pacient.

Preşedinta Comisiei de Disciplină a Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB), Liana Pleş, a menţionat că toate cazurile considerate suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon au fost în grija unui număr de doi-şase medici, relatează Europa Libera.

„Comisia a constatat că toate cazurile, absolut toate cazurile care au ajuns în ATI, reprezentau cazuri critice în stare foarte, foarte gravă, majoritatea transferuri din alte secţii ale spitalului, unele după mai multe luni de spitalizare”, a declarat Liana Pleş, într-o conferinţă de presă organizată miercuri.

„Câteva (cazuri) care au venit deja cu stop resuscitat sau neresuscitat din afara spitalului şi, într-un caz, a fost vorba şi de un transfer dintr-un alt spital, al unui caz depăşit, al unui caz foarte grav care s-a prăpădit în aceeaşi zi”, a adăugat preşedinta Comisiei de Disciplină de la Colegiului Medicilor din Bucureşti.

Potrivit acesteia, în anchetă au fost audiaţi 23 de medici ai spitalului.

Liana Pleş a menţionat că au fost respectate protocoalele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă.

Preşedinta Colegiului Medicilor din Bucureşti a mai afirmat că, dacă actul medical se dovedeşte a fi unul corect, atunci acest lucru trebuie spus public.

„Este responsabilitatea noastră faţă de corpul medical, este responsabilitatea noastră faţă de familiile acestor pacienţi care probabil că şi-au pus foarte multe întrebări în toată această perioadă şi toată această situaţie a fost o încărcătură şi mai mare de suferinţă asupra lor”, a mai declarat preşedinta Colegiului Medicilor din Bucureşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor