CMAN reacţionează la ameninţările lui Plahotniuc: Nu vom permite unui grup criminal să maltrateze un popor

În calitate de organizatori ai protestelor din centrul Chişinăului, membrii Consiliului Marii Adunări Naţionale se simt responsabili pentru protejarea populaţiei Republicii Moldova, venind astfel cu o declaraţie a CMAN.
Consiliul Marii Adunări Naţionale, conferinţă de presă
Consiliul Marii Adunări Naţionale, conferinţă de presă (captura: privesc.eu)

Membrii CMAN au organizat o conferinţă de presă, ca reacţie a declaraţiilor iresponsabile făcute de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu şi ale Ministerului de Interne prin intermediul unor comunicate de presă, potrivit cărora participanţii la proteste ar fi în pericol din cauza provocatorilor, ameninţărilor cu bombe etc.

În opinia organizatorilor protestelor din PMAN, manifestaţiile au fost mereu unele paşnice, iar „cei care au încercat să provoace manifestanţii au fost forţele de ordine, inclusiv structurile paramilitare ale lui Plahotniuc, deghizate în uniforme de poliţişti. Declaraţiile iresponsabile ale lui Adrian Candu şi reprezentanţilor organelor de forţă au menirea de a pune presiune pe cetăţenii care protestează. Pe data de 20 ianuarie 2016, în preajma Parlamentului, cei care au atacat protestatarii au fost organele de forţă care au maltratat cetăţenii. Nu vom permite unui grup criminal organizat în frunte cu Vladimir Plahotniuc să maltrateze un popor”.

Membrul Platformei Demnitate şi Adevăr, Valentin Dolganiuc a venit cu acuzaţii dure la adresa oligarhului Vladimir Plahotniuc, precizând că pentru următorul protest ar fi pregătiţi „1500 de oameni înarmaţi ai lui Plahotniuc care au uniforme de poliţişti, veste antiglonţ, lucru categoric interzis pentru structurile paramilitare. Ştim că vineri vor să aresteze protestatarii. Îi avertizăm pe această cale să nu provoace poporul RM la o confruntare fără precedent, consecinţele cărora nu se cunosc, dar toată responsabilitatea va fi pe umerii celor care vor face acest lucru”.

Ulterior, membrul Platformei DA, Vasile Năstase a mărturisit că deţine informaţii şi probe referitor la modalitatea de obţinere a armelor de către controversatul om de afaceri, Plahotniuc, fiind gata chiar să le prezinte ambasadei Americii şi delegaţiei Uniunii Europene.

„Luni seara, la hotelul Nobil în camera 308 a fost cazat cumnatul lui Ilan Shor şi un fost consul al Israelului, care a doua zi a plecat la Bacu. Acolo s-a discutat despre faptul ca cei doi să asigure cu armament brigăzile paramilitare ale oligarhului Plahotniuc. Probabil vor să mai înarmeze vreo 1000 din oamenii lui Plahotniuc, la Global Business Center, Nobil, Codru, inclusiv la Parlament, deghizaţi în haine de poliţişti, ceea ce este absolut contrar legii. Sunt gata să prezint probele ambasadei SUA, delegaţiei UE”, a subliniat jurnalistul, conform Privesc.eu.

„Să vedem ce se întâmplă astăzi până la ora 17:00. Dacă nu vor da curs revendicărilor noastre, vom veni mâine la forumului civic unde vom găsi formula de protest care va fi una mai drastică, dar va rămâne într-un cadru civilizat şi paşnic”, a conchis liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe