Pentagonul chinez, cea mai mare clădire goală din lume [video]

Regimul comunist chinez ţine cu tot dinadinsul să îşi manifeste supremaţia în faţa “imperialiştilor” americani. Cum? Construind un mall în forma Pentagonului din SUA. Construcţia a câştigat titlul dubios de cea mai mare clădire goală a Chinei.
Versiunea chineză a "Pentagonului", un mall din Shanghai, a cărui construcţie se spune că a costat 200 de milioane USD
Versiunea chineză a "Pentagonului", un mall din Shanghai, a cărui construcţie se spune că a costat 200 de milioane USD (Captură video youtube)

Bula imobiliară a Chinei este acum binecunoscută, iar investiţiile-gigant, care au îngrăşat pe hârtie PIB-ul Chinei, încep să facă praf economia condusă de Partidul Comunist Chinez.

Dacă este cunoscut faptul că în China există oraşe fantomă şi peste 64 de milioane de apartamente goale, care, probabil, nu vor fi cumpărate niciodată pentru că preţurile lor sunt pur şi simplu prea mari faţă de puterea de cumpărare a chinezului de rând, mai puţin cunoscută este clădirea numită "Pentagonul Fantomă".

Clădirea de 500.000 de metri pătraţi ridică standardul pentru ceea ce înseamnă obsesia de a învinge "imperialismul" şi lipsa de responsabilitate cu care regimurile comuniste gestionează banii, producând pe bandă rulantă investiţii neprofitabile, pe care le plătesc oamenii de rând.

După cum raportează BBC, Pentagonal Mart – un mall construit în Shanghai în 2009 – inspirat după clădirea Pentagonului din SUA – a câştigat acum titlul dubios de cea mai mare clădire goală a Chinei.