Clotilde Armand o acuză de duplicitate pe Gorghiu

Clotilde Armand
Clotilde Armand (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Clotilde Armand (USB) o acuză pe Alina Gorghiu că dă dovadă de duplicitate când vorbeşte despre recuperarea prejudiciilor din dosarele de corupţie, în condiţiile în care principalii responsabili pentru nerecuperarea acestora sunt şefii ANAF, numiţi de partidele componente ale actualului PNL.

"Alina Gorghiu, copreşedinte al PNL, afirmă necesitatea recuperării prejudiciilor din dosarele de corupţie. Doamna Gorghiu dă dovadă de duplicitate. Principalii responsabili pentru nerecuperarea prejudiciilor din dosarele de corupţie sunt foştii şefi ai ANAF, care au fost numiţi tocmai de partidele componente ale actualului PNL.

Daniel Chiţoiu, Sorin Blejnar şi Gelu Ştefan Diaconu au fost promovaţi de PNL sau PDL. Blejnar este condamnat la 5 ani de închisoare în primă instanţă pentru evaziune fiscală şi constituire de grup infracţional organizat. Diaconu este urmărit penal pentru abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului pentru că nu a acţionat pentru recuperarea prejudiciilor din dosarul Voiculescu. Iar Chiţoiu nu este încă urmărit penal doar fiindcă Parlamentul, controlat de PNL şi PSD, refuză deocamdată cererea DNA. Oricât de bine ar suna aşadar în teorie propunerile din programul politic al PNL, cetăţenii ştiu că acestea nu pot fi puse în aplicare tot de politicieni compromişi şi decredibilizaţi.

Soluţia reală pentru recuperarea prejudiciilor din dosarele de corupţie constă în activarea cât mai rapidă a nou-înfiinţatei Agenţii Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate şi depolitizarea ANAF. Partide ca PNL, PSD sau PMP nu trebuie lăsate să mai aibă niciun cuvânt de spus asupra recuperării prejudiciilor cauzate de condamnaţii proveniţi exact din aceste partide.", scrie Armand pe Facebook.

Reacţia consilierei USB vine în contextul în care sâmbătă Alina Gorghiu a susţinut, printr-o postare pe Facebook că: "Sute de milioane de euro furate de la statul român trebuie să fie recuperate de Fisc şi readuse în bugetul public, ca urmare a sentinţelor judecătoreşti. Aceşti bani, odată reintraţi în posesia statului, ar trebui să producă. Cel mai bun lucru pe care-l putem face cu ei este să creăm un fond naţional, din care statul să acorde granturi nerambursabile pentru tinerii până la 30 de ani, care vor să-şi dezvolte o afacere."