Clotilde Armand: Primarii alocă banii în mod discreţionar, fără o analiză serioasă a nevoilor

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, reacţionează exact ca primarul general Gabriela Firea. Întâi face declaraţii nechibzuite, după care, la presiunea opiniei publice, îşi schimbă poziţia cu 180 de grade, a remarcat franţuzoaica Clotilde Armand.
Clotilde Armand
Clotilde Armand (Eugen Horoiu/Epoch Times)

După ce iniţial primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a susţinut că nu i se pare corect să folosească banii din bugetul local pentru renovarea Spitalului de Arşi care este folosit şi de cetăţenii din alte zone ale ţării, acum a dat înapoi şi a decis să aloce 250.000 de euro pentru renovarea secţiei de Terapie Intensivă, a scris vineri, pe contul său de Facebook, Clotilde Armand, consilier local al Uniunii Salvaţi Bucureştiul.

"Iată cum Dan Tudorache reacţionează exact ca doamna primar general Gabriela Firea. Întâi face nişte declaraţii nechibzuite, după care, la presiunea opiniei publice, dă înapoi şi îşi schimbă poziţia cu 180 de grade. Acest caz subliniază lipsa oricărei strategii bugetare la nivelul autorităţilor locale. Practic, primarii alocă banii din buget în mod discreţionar, fără o analiză serioasă a nevoilor şi fără o prioritizare a acestor investiţii", a declarat Clotilde Armand.

Potrivit reprezentantei USB, înainte însă de a aproba investiţia la Spitalul de Arşi ne trebuie un raport de expertiză tehnică. Acesta ar trebui să evalueze starea clădirii, care sunt opţiunile de reabilitare şi care sunt nevoile reale de investiţii.

"Să evităm heirupismului când vine vorba de astfel de proiecte importante. Totuşi, este de salutat schimbarea poziţiei domnului primar Tudorache şi vreau să mulţumesc tuturor celor care s-au mobilizat pentru a taxa acest abuz al autorităţilor locale. Iată că dacă dăm dovadă de solidaritate şi ne mobilizăm cu toţii, USB şi societatea civilă, putem pune presiune pe autorităţi şi putem face lucrurile să se mişte în administraţie. Deci, se poate…", a subliniat Coltilde Armand.