Cîţu: Ajunge, doamna Faliment! Bucureştiul e praf, străzile sunt ca în Evul Mediu

Florin Cîţu(PNL),
Florin Cîţu(PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul senatorilor PNL Florin Cîţu a lansat un nou atac, marţi, via Facebook, la adresa primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, pe care o numeşte "doamna Faliment".

"Firea Faliment ne sorcoveşte! Primarul Faliment al Bucureştiului nu se lasă şi continuă cu taxa sa neconstituţională şi de-a dreptul idioată. Am văzut propunea şi acum este foarte clar pentru toată lumea că este doar o taxă care strânge bani de campanie pentru Firea Faliment şi nu are nicio legătură cu fluidizarea traficului în Bucureşti sau reducerea poluării. Întrebare pentru Firea Faliment: Cum este diferit Ilfov faţă de Dâmboviţa, Giurgiu, sau chiar Prahova? Cum ar fi doamna Faliment dacă toate primăriile din România ar introduce o taxă doar pentru domnia voastă? Vi s-ar părea discriminatorie? Acum serios, chiar nu v-aţi săturat dragi români să avem două Românii?", a declarat Cîţu.

Liberalul face referire la taxe discriminatorii, pensii speciale, scutiri de taxe pentru unii, transport gratuit pentru alţii etc..

"Ajunge, doamna Faliment! Românii plătesc prea multe taxe. Şi cu toate acestea Bucureştiul este praf în regimul socialist Firea. Străzile sunt ca în evul mediu, transport în comun cu autocare turceşti, sistemul de termoficare la pământ deşi are cea mai mare subvenţie din ţară etc. Doamna Faliment prezintă soluţii reale pentru Bucureşti, aşa cum ai promis în campania din 2016. Dacă nu ai, atunci pleacă! Îţi arătăm noi cum se face. Bucureştiul este un oraş liberal. Vă promit că vom scoate toate prostiile, inepţiile şi invenţiile primarului Firea Faliment imediat după ce vom câştiga primăria - scoatem vouchere, excursii gratuite, taxa Firea etc. Bucureştiul are nevoie de măsuri serioase şi noi le avem. Altfel se sufocă", a precizat Cîţu.

Reamintim că la mai bine de trei ani de când a promis vestita revoluţie în trafic, promisiune care nu s-a îndeplinit, primarul general al Capitalei Gabriela Firea vrea să introducă o vinietă electronică de 10 lei/zi sau 1.900 lei pe an pentru maşinile care nu sunt înmatriculate în Bucureşti şi Ilfov şi care doresc să circule în oraş.

Totodată, primarul propune ca maşinile non - euro, Euro 1, 2, inclusiv cele înmatriculate în Bucureşti, să nu aibă deloc acces în zona centrală a oraşului. Posesorii de autovehicule vor putea intra cu maşinile în centrul Capitalei doar dacă vor achiziţiona o vinietă electronică de tip Oxigen-C (Centru) adică 75 de lei/lună şi 900 lei pe an. Maşinile cu normă de poluare Euro 3,4 5 şi 6, hibride sau electrice au acces pe toate drumurile din Bucureşti.

Măsurile ar urma să fie aplicate de anul următor. Circulaţia autovehiculelor în zonele restricţionate, fără achiziţionarea vinietei, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.500 la 2.000 lei.

Detalii despre planul Gabrielei Firea aici.