Cioloş, operaţiunea ONG: Avem nevoie să aducem acţiunea publică cât mai aproape de oameni

Fostul premier Dacian Cioloş intenţionează să rămână implicat în viaţa publică şi să continue să promoveze valorile, principiile şi proiectele din Platforma România 100. Primul pas în această direcţie va fi înfiinţarea unei asociaţii din care vor face parte mulţi dintre foştii săi colaboratori.
Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Florin Chirila/Epoch Times)

Alături de mai mulţi colaboratori de-ai săi, fostul premier Dacian Cioloş intenţionează ca, în perioada imediat următoare, să creeze o structură asociativă probabil, pornind de la Platforma România 100, care să fie activă public şi care să promoveze în continuare valorile şi principiile de acolo.

"Intenţia mea este să rămân în continuare implicat în viaţa publică, să continui să promovez valorile, principiile, proiectele din Platforma România 100", a declarat Cioloş, la finalul întrevederii cu liderii USR cărora a venit să le mulţumească pentru că l-au susţinut în campania electorală pentru funcţia de premier.

Întrebat dacă se înscrie în USR, premierul a replicat: "Nu asta am discutat astăzi, ci am discutat despre modul de colaborare pe viitor".

"Eu intenţionez să am discuţii cu mai mulţi dintre foştii colaboratori ca în perioada imediat următoare să creăm o structură asociativă probabil, pornind de la Platforma România 100, care să fie activă public şi care să promoveze în continuare valorile şi principiile de acolo. Nu este o fundaţie, va fi o asociaţie. Când va fi gata, o să vă anunţăm", a precizat Cioloş.

În acelaşi timp, fostul şef al tehnocraţilor de la Palatul Victoria nu a exclus implicarea politică, însă nu a luat încă o decizie în acest sens.

"Urmează să văd în perioada următoare... pentru mine, am eu nevoie în primul rând de o analiză, care este modalitatea cea mai bună ca eu, ca persoană, să fiu eficient în viaţa publică. Dacă o să consider că înscrierea într-un partid politic este, o să iau în discuţie subiectul acesta, dacă nu o să văd care sunt…", a explicat Cioloş.

Întrebat în ce direcţie va acţionă fundaţia respectivă, fostul premier nu s-a grăbit să dea prea multe detalii.

"Ideea este să dezvoltăm şi anumite domenii pe care noi am lansat idei, am lansat proiecte pe perioada guvernării, pe care am dori să le vedem în continuare. Unele dintre ele pot să fie continuate cu susţinere guvernamentală, altele or să fie continuate printr-o acţiune şi mobilizare civică.

Eu cred că în România a face politică nu înseamnă doar a fi prezent la guvernare sau a fi prezent în Parlament, eu cred că avem nevoie să aducem acţiunea publică ca să-i spun aşa, care e deja şi o acţiune politică – iei poziţie pe anumite subiecte -, să o ducem cât mai aproape de oameni. Altfel vedeţi ce înseamnă când oamenii aud de politică şi de partid politic se gândesc doar la corupţie, la interese de grup şi aşa mai departe", a punctat Cioloş.

Va fi această fundaţie baza unui viitor partid politic? "Nu asta este intenţia, eu cred că avem deja suficiente partide politice, inclusiv partide politice noi. Nu cred… eu cel puţin în momentul de faţă nu cred că asta este soluţia", a replicat fostul premier.