Al doilea sondaj care plasează USR pe locul 3

Un nou sondaj de opinie plasează Uniunea Salvaţi România, partidul nou înfiinţat de Nicuşor Dan, pe locul al treilea în preferinţele alegătorilor.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

După surpriza de la alegerile locale, Uniunea Salvaţi România (USR) a devenit, se pare, cea de-a treia forţă politică din ţara noastră, devansând partide precum ALDE sau PMP. Cel puţin aşa reiese dintr-un sondaj realizat de Agenţia de Rating Politic la comanda PNL.

Potrivit sondajului citat, în cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PSD ar obţine 38%, PNL - 30%, USR - 9%, ALDE - 5,5%, UDMR - 5% şi PMP - 4%.

Pe cine şi-ar dori românii să vadă în fruntea Guvernului? Cei mai mulţi pe Victor Ponta se pare, care a întrunit cel mai mare procent - 23%, urmat de Dacian Cioloş - 22% şi Călin Popescu-Tăriceanu - 6%. Cei mai mulţi subiecţi, respectiv 33%, nu au dorit să răspundă la întrebare sau au răspuns că nu ştiu.

Nu mai puţin de 44,5% din cei intervievaţi au susţinut Guvernul tehnocrat este o soluţie bună pentru România, în timp ce 43,% au fost de părere că este o soluţie proastă.

Din datele analizei sociologice reiese că 57% dintre cei intervievaţi consideră că PNL este susţinătorul principal al Guvernului Cioloş, faţă de 9,5% care apreciază că PSD joacă acest rol.

Pe de altă parte, 65% dintre repondenţi apreciază că ţara noastră se îndreaptă într-o direcţie greşită şi doar 28% susţin contrariul.

Sondajul a fost realizat telefonic, în perioada 17 — 24 septembrie 2016, pe baza a 1.170 interviuri la nivelul populaţiei adulte a României. Marja de eroare este de plus/minus 2,9%, la un nivel de încredere de 95%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne