Cioloş: I-am rugat pe PNL şi USR să nu-mi folosească imaginea. Nu vreau să dau mesaje ambigue românilor

„I-am rugat să nu folosească imaginea mea şi unii şi alţii (PNL şi USR - n.r.), tocmai pentru că am spus că nu vreau să dau mesaje ambigue oamenilor cărora le-am zis că nu voi participa la campania electorală”, a dezvăluit premierul Dacian Cioloş.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

Românii ar trebui să voteze partidele care şi-au exprimat susţinerea pentru principiile prezentate în Platforma România 100, a afirmat joi seară, la Realitatea TV, premierul Dacian Cioloş.

„Mi-aş dori ca românii să voteze partidele care promovează acele valori pe care eu le-am prezentat public. Deocamdată, din ceea ce am văzut, PNL şi USR şi-au asumat acele valori”, a declarat Dacian Cioloş, citat de Agerpres.

Şeful tehnocraţilor de la Palatul Victoria i-a rugat atât pe cei de la PNL, cât şi pe cei de la USR, să nu-i folosească imaginea în campania electorală.

„I-am rugat să nu folosească imaginea mea, i-am rugat pe amândoi, şi unii şi alţii (PNL şi USR — n.r.), tocmai pentru că am spus că nu vreau să dau mesaje ambigue oamenilor cărora le-am zis că nu voi participa la campania electorală. Nu pentru că nu aş vrea să susţin anumite idei sau valori, ci pentru că mi-am luat un angajament”, a explicat Dacian Cioloş.

Întrebat dacă se va înscrie într-un partid politic, premierul a replicat: „N-am luat o decizie încă în acest sens. Nu mă văd în PSD, am spus deja, din diferite motive”. De altfel, tehnocratul nu se vede nici în fruntea unui guvern format din PNL şi PSD.

În schimb, Dacian Cioloş a susţinut că va rămâne în România indiferent dacă va fi desemnat sau nu premier, atât pentru proiectele pe care le are, cât şi la dorinţa soţiei sale.

„Nu ştiu de ce n-aş rămâne în România. Normal, sunt român, sunt de aici. Nu, nu am alt proiect. Am intenţia ca, cel puţin în următorii ani, să rămân aici şi datorită proiectelor mele, dar şi pentru că acum, haideţi să vă fac o confidenţă, soţia mea a spus că s-a cam săturat de Bruxelles şi de străinătate şi că ar fi bine să ne aşezăm puţin. Să ne reaşezăm”, a precizat Dacian Cioloş.