Elena Udrea se vrea din nou deputat. Un deputat pentru "drepturile omului"

Titulară a mai multe dosare penale răsunătoare, Elena Udrea şi-a depus candiatura pentru un nou mandat de deputat şi le cere bucureştenilor să permită unui politician (recte ea) care a demonstrat curaj şi onestitate să continue lupta pentru drepturile omului.
Elena Udrea
Elena Udrea (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Elena Udrea s-a prezentat joi, la Biroul Electoral Municipal din Capitală, pentru a-şi depune candidatura la alegerile parlamentare. Deputata a precizat că a reuşit să strângă 19.000 de semnături pentru candidatura în Capitală la Camera Deputaţilor şi a afirmat că îşi doreşte un nou mandat întrucât este nevoie de "un politician curajos" care să ducă în Legislativ o "luptă" pentru "drepturile omului" şi "prezumţia de nevinovăţie", relatează Agerpres.

"În această campanie electorală, cu siguranţă că m-aţi fi văzut, fie la Înalta Curte, fie la DNA, fie cu vreun discurs în Parlament. Şi aş fi fost, oricum, şi fără voia mea în această campanie electorală. Ca urmare, ştim foarte bine că sunt o ţintă, dar nu accept să fiu o victimă, am ales să intru în competiţia aceasta, iar propunerea pe care o fac bucureştenilor, pentru că eu candidez în Bucureşti, dar, în general, românilor este aceea de a permite unui politician, că acum avem la modă tehnocraţii, unui politician care a demonstrat, zic eu, cu bune şi cu rele, curaj, onestitate faţă de alegători şi faţă de cetăţeni să continue o luptă pe care cred că, în acest moment, mai mult ca oricând, este nevoie ca cineva să o ducă", a declarat Udrea după depunerea dosarului de candidat independent la alegerile parlamentare,

Udrea a precizat că lupta sa se centrează, în primul rând, pe "drepturile omului", dând ca exemplu "dreptul de a fi ales", şi pe "prezumţia la nevinovăţie".

"Cred că oamenii, cetăţenii sunt cei care trebuie să aleagă, nu sistemul trebuie să decidă cine mai face politică în ţara aceasta şi cine conduce România. Cred că bucureştenii trebuie să aleagă dacă eu continui un mandat de parlamentar şi nu trebuie ca selecţia aceasta sau cariera mea politică pentru că aşa doreşte sistemul care controlează astăzi România", a spus Udrea.

Fostul ministru a mai anunţat că, în zilele următoare, va veni cu "un set de propuneri, un program mai atractiv, mai real, mai util decât colecţia de platitudini prezentată de domnul Cioloş, cele 100 de propuneri sau ce sunt ele". Udrea a precizat că programul se referă la iniţiative legislative precum modificarea Legii finanţării partidelor politice, legea lobby-ului, modificarea Constituţiei pentru a decide clar care sunt atribuţiile puterilor în stat etc.

Udrea a mai precizat îşi doreşte ca din Parlamentul României să poată să voteze un Guvern din care să facă parte PMP, cu un prim-ministru Traian Băsescu.

"Nu suntem contracandidaţi, ne completăm. Sunt convinsă că pe lângă un electorat comun există suficient electorat separat în ceea ce mă priveşte pe mine şi Traian Băsescu. De aceea, şi eu, şi PMP îmi doresc să fim parte din următorul Parlament", a afirmat independenta Udrea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne