Cioloş, despre viitoarele alegeri: Voi munci în România, pentru România. Nu fug deloc de responsabilitate

Ieşit în conferinţă de presă după uriaşul scandal legat de înfiinţarea partidului său, Cioloş a vorbit despre planurile sale de viitor, mai exact despre implicarea sa în alegerile ce vor veni.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Vlad Negrilă / Epoch Times)
Loredana Diacu
22.01.2019

Aflat primul pe lista partidului său pentru europarlamentare, fostul premier Dacian Cioloş a declarat marţi că obiectivul său nu este să plece din România dar că participarea sa la alegerile pentru PE i se pare element cheie pentru a contribui la succesul PLUS. Cioloş a precizat că ar putea renunţa la mandatul de europarlamentar dacă va fi nevoie şi că se va afla şi pe lista de la alegerile parlamentare din 2020.

Cât despre o eventuală candidatură la prezidenţiale, Cioloş nu a confirmat dar nici n-a infirmat scenariul, precizând însă că, dacă ar candida, nu ar fi din adversitate cu Iohannis ci pentru a propune un proiect politic.

"Obiectivul nostru este să obţinem un rezultat foarte bun la alegerile europarlamentare (...). Alegerile europarlamentare sunt esenţiale pentru noi, pentru PLUS, pentru că sunt primele la care PLUS participă şi atunci obiectivul nostru este să dăm ce avem mai bun, inclusiv din punctul de vedere al resurselor umane, al ideilor şi obiectivelor pe care le avem şi aceasta e şi explicaţia implicării mele directe în aceste alegeri.

Nu intenţionez să părăsesc România, (...) am intrat în politică nu pentru a ma întoarce la Bruxelles (...) pentru că dacă doream o carieră la Bruxelles rămâneam acolo, nu era cazul să mă lansez într-un proiect politic, să înfiinţez un partid. (...) Nu se pune problema să plec nicăieri din România însă participarea mea la alegerile europarlamentare mi se pare un element cheie pentru a contribui la succesul PLUS şi unui parteneriat în aceste alegeri care realizez că vor da tonul pentru ceea ce se va întâmpla mai departe", a declarat Cioloş, în cadrul unei conferinţe de presă.

Întrebat dacă va renunţa la mandatul de europarlamentar, fostul premier a răspuns:

"Pot să renunţ mai devreme sau mai târziu, pot să duc mandatul până la capăt, lucrurile vor depinde de cum o să evolueze situaţia. Esenţial este şi mesajul pe care vreau să îl înţeleagă toţi românii este că nu fug deloc de o responsabilitate pe care mi-am asumat-o foarte clar de la început, aceea de a munci în România pentru România, cu siguranţă mă veţi regăsi pe listele de la alegerile parlamentare din 2020 şi voi fi şi prezent în România pentru a susţine partidul şi proiectul politic şi o să mergem mai departe, sper eu, cu succes".

Cât despre faptul că i-ar putea fi "adversar" lui Iohannis la alegerile prezidenţiale, Cioloş a declarat că problema nu se pune în termeni de adversitate.

"Eu nu pun problema de adversitate cu nimeni. Dacă voi candida la orice alegeri nu o să o fac din adversitate cu cineva ci o să o fac ca să propun un proiect politic. O să propun un proiect politic şi românii vor alege cel mai bun proiect politic. Nu văd de ce ar fi o problemă de adversitate, trăim într-o ţară democratică, există un respect şi eu am un respect pentru dl preşedinte cu care am colaborat şi care m-a susţinut. Nu văd de ce asta ar fi o problemă. Această idee că eu aş fi în conflict cu preşedintele Iohannis foloseşte poate unora, dar nu celor care vor să vadă oameni oneşti în politică", a declarat fostul premier.

Pe de altă parte, Dacian Cioloş a refuzat să confirme dacă va candida sau nu pentru Cotroceni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor