Cioloş: Cei care inventează "praguri" să se gândească de două ori înainte să o ia pe acea cale

Fostul premier tehnocrat Dacian Cioloş a reacţionat după vizita de succes desfăşurată de preşedintele Klaus Iohannis în SUA.
Dacian Ciolos (Florin Chirila/Epoch Times)
Andrei Pricopie
11.06.2017

România este relevantă în lume prin cei care construiesc şi care susţin valori, iar preşedintele Klaus Iohannis a demonstrat asta şi prin recenta vizită în SUA, a scris sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, fostul premier Dacian Cioloş.

"Sunt convins că este un nou început, pentru acea Românie care merge înainte şi care este ascultată în lume, pentru că îşi asumă cu hotărâre valori pe care construieşte bunăstare.

Sper ca aceia care se încăpăţânează să aibă propria interpretare a anti-corupţiei, inventând "praguri", să se gândească de două ori înainte să o ia pe acea cale", a precizat Dacian Cioloş.

Reacţia fostului premier vine în contextul în care preşedintele american Donald Trump şi-a manifestat susţinerea pentru lupta anticorupţie din România şi pentru şeful statului Klaus Iohannis.

"Domnule preşedinte, vreau să îmi exprim aprecierea pentru curajul şi eforturile dvs curajoase în România pentru a lupta contra corupţiei şi a apăra statul de drept. Acest efort este necesar pentru a crea un mediu în care afacerile şi comerţul pot prospera şi unde cetăţenii pot prospera. (...) Relaţia dintre România şi SUA a fost bună, dar acum este mai puternică ca niciodată", a afirmat Donald Trump.

Întrebat dacă administraţia Trump va susţine lupta anticorupţie din România, preşedintele american a replicat:

"Noi susţinem foarte puternic România şi în mod evident că susţinem şi această luptă anticorupţie, vom susţine mereu asta, şi îl susţinem pe preşedintele vostru. Credem că a făcut o treabă extraordinară, foarte popular, foarte solid, lucrând foarte mult. Ştim tot ce se întâmplă şi da, va câştiga această luptă, va câştiga această b

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor