Ciolacu, gând la gând cu Plahotniuc. De acord cu soluţia dorită de acesta pentru R. Moldova

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

În timp ce tot mai multe ţări şi-au exprimat susţinerea pentru actualul Parlament din R. Moldova şi pentru guvernul condus de Maia Sandu, social-democratul Marcel Ciolacu, preşedinte al Camerei Deputaţilor, pledează pentru alegeri anticipate.

Alegerile anticipate sunt soluţia decisă de Pavel Filip după ce Curtea Constituţională a Moldovei, despre care se spune că este sub controlul oligarhului Plahotniuc, a decis să dizolve Parlamentul şi să-l suspende pe preşedintele ţării, Igor Dodon, "interimatul" fiind preluat de Filip. De altfel, Filip l-a însoţit pe Plahotniuc la protestul organizat de acesta pentru a da jos guvernul condus de Maia Sandu şi pe Dodon.

Redăm postarea lui Ciolacu:

"Situaţia în Republica Moldova a degenerat în ultimele zile într-o criză constituţională care nu-şi mai găseşte rezolvarea în actualul context politic. Această criză poate degenera şi acest lucru nu este de dorit. Cred că alegerile anticipate de pe 6 septembrie sunt o soluţie pentru a aduce stabilitate în Republica Moldova. Un nou Parlament votat de către cetăţeni poate învesti un guvern cu mai multă susţinere", scrie, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Reamintim că o poziţie similară a adoptat şi ministrul de Externe Teodor Meleşcanu, acesta recunoscând hotărârile Curţii Constituţionale ale Moldovei. Nu şi legitimitatea Guvernului Sandu, Meleşcanu evitând să se pronunţe pe acest subiect.

Între timp, SUA, UE şi Rusia au anunţat că susţin noul Guvern Maia Sandu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne