Ciclism: Alberto Contador evită operaţia, dar va rata probabil Turul Spaniei

Ciclistul spaniol Alberto Contador.
Ciclistul spaniol Alberto Contador. (LIONEL BONAVENTURE / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
16.07.2014

Ciclistul spaniol Alberto Contador, care a abandonat luni Turul Franţei după o cădere produsă în timpul etapei a 10-a, nu are nevoie de o intervenţie chirurgicală, însă va trebui probabil să renunţe la Turul Spaniei (23 august - 14 septembrie), a anunţat sportivul într-un comunicat.

Contador a fost supus marţi după-amiază unui examen medical la Madrid, care a confirmat primul diagnostic: fisură a platoului tibial drept.

"Medicii mi-au spus că o operaţie ar putea creşte traumatismul", a explicat dublul câştigător al Turului Franţei (2007, 2009). "Aceasta ar avea drept consecinţă mărirea perioadei de convalescenţă. Vestea bună este că niciun tendon sau ligament nu a fost atins. Fisura este în cel mai bun loc posibil. Va trebui să iau o pauză de două săptămâni", a adăugat rutierul iberic.

El a recunoscut, totodată, că "este foarte complicat" să participe la Turul Spaniei. "Voi face tot posibilul să fiu prezent în Vuelta. Vreau să particip, însă voi avea doar două săptămâni de antrenamente, de aceea cred că va fi dificil", a adăugat Contador.

După accidentul produs în cursul etapei a 10-a din Marea Buclă, Alberto Contador s-a îmbarcat într-un avion aparţinând echipei sale, Tinkoff, care l-a adus la Madrid, mergând direct la controlul medical de la aeroport.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor